Програм 35. ФФХН-МФФ за 27. август

Фото-Филмски фестивал фб
Фото-Филмски фестивал фб

Играни филм Душана Касалице “Елегија ловора“ и “Јахачи” редитеља Доминика Менцеја биће пред публиком на Канли кули сјутра, 27. августа, у оквиру такмичарске селекције дугометражног филма 35. Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала. Почетак прве пројекције заказан је за 20.30 часова, а друге за 22.15 часова.

На тврђави Форте Маре, у селекцији Кино Европа биће од 20.30 часова приказан филм “Одлука о одласку” који потписује Парк Чан-Вук, а од 23 часа “Немири на острвима” редитеља Алберта Сере.

На програму такмичарске селекције документарног филма је још пет остварења: „Спирала“ који је режирала Мариа Силвиа Естеве (Аргентина; 2022), „Бакин сексуални живот“ Уршке Ђукић и Емилие Пигеард (Словенија, Француска; 2021), „Срећа је путовање“ ауторског дуа Ивете Лукас и Патрика Бреснана (Естонија, САД; 2021), „Писмо Сан Зо Хтвеј“ Петера Лома (Мјанмар, 2021) и „Без струје“ који потписује Теодора Барат (Француска; 2021). Пројекције у Кући Ива Андрића почињу у 21 час.

Посљедњег дана такмичарског програма студентског филма, 27. августа публици ће се представити студенти Академије умјетности Београд, филмовима “На маргини” аутора Јована Допуђа и “Између нас” Ане Бутиган, као и Факултет драмских умјетности Скопље остварењима “Прогестерор(н)” Тине Величковић и “Отуђеност” Александра Несторовског. Исте вечери биће приказана и два вантакмичарска филма, “Сјеверни пол” Марије Апчевске и “Гоинг диаспора” Дамира Мехића. Програм почиње у 21 час.

Репризе филмова који су претходне ноћи приказани на Канли кули публика ће моћи да погледа у Дворани Парк: “Послије зиме” Ивана Бакрача од 14 часова, а „Стриц” Давида Капаца и Андрије Мардешића од 16 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here