ФК “Орјен” у финалу Купа “Никша Бућин”


Фудбалери “Орјена” у претпоследњем 20. колу Удружења клубова ФСЦГ-Југ побједили су на свом терену екипу “Хајдука” из Бара 2:1. Играч сусрета био је Рајко Ђиловић који је у 41. минуту асистирао Драгану Ковачевићу за вођство. Побједу у 75.минуту из пенала је потврдио Ђиловић . Коначни резултат у финишу утакмице је поставио играч гостију Ервин Абдијевић у 89. минуту.
Побједом над Хајдуком играчи “Орјена” пласирали су се у финале Купа “Никша Бућин” једног од најстаријих такмичења у Црној Гори, које организује Савез Јужне Регије са Борачком организацијом Котора, а касније сами у спомен на борца и бившег фудбалера “Бокеља” Никшу Бућина. Због пандемије ово такмичење је након двије године настављено. Ривал “Орјену” у финалу је екипа “Ловћена”, а утакмица по традицији игра се у Котору и биће одиграна до краја маја.

Уз доста кадровских проблема током сезоне, повреда и болести, тренер Дејан Б. Перовић и његови сарадници, вјероватно на прсте једне руке могу да преброје колико су пута извели комплетан састав. Резултати говоре да су, упркос томе, успјешно балансирали расположивим снагама, дајући домаћи задатак опстанку клуба који за двије године треба да обиљежи вијек постојања. Поред Опачице фудбал се игра од 1924. године под именом “Обилић”, а касније “Орјен”. Побједа , над Баранима био је лијеп начин да се на неки начин заокружи сезона.

До краја првенства, преостале су двије утакмице градски дерби са “Обилићем” који такође баштини заједничке почетке из 1924. године на његовом терену у Суторини и финале Купа Никша Бућин” са “Ловћеном “ у Котору.

  • -Играчи и ја знамо какав рад се крије у борби да клуб опстане. Много је уложеног труда, од управе до играча на терену. Никад нема довољно јаких ријечи да опишем колико сам добре момке имао, млађе, старије. Ово финале је резултат заједничког преданог рада цијелог клуба, рекао је за РТХН секретар клуба Слободан Ђиловић.

    У овом 20. колу ријешена је и дилема ко је шампион “Југа” и ко ће у бараж утакмицама са “Никшићем” и “Ибром”(Рожаје) у Другу лигу у новој сезони. То је екипа “Отрант Олимпик” из Улциња која је у одлучујућем сурету као гост побиједила “Будву” 2:1. Ловћен је у Бару побједио Слогу 1:0. Сусрет-Слога (Радовић)-Обилић игра се сутра у Котору.
  • Пласман: Отран Олимпик 50, Будва 49,Обилић 36 (-1),Ловћен 30,Хајдук 26, Орјен 17, Слога (Радовићи) 15 (-1) и Слога Стари Бар 4 бода.
    У последњем 21. колу у суботу играју Обилић-Орјен (17) Будва –Слога (Стари Бар), Отрант Олимпик –Слога Радовић), Хајдук –Ловћен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here