Ђаци путници тиватске Средње школе бојкотују наставу

Ученици првог разреда Средње машинске школе Младост у Тивту, смјер електротехничар за развој веб и мобилних апликација, данас су бојкотовали наставу, а ако се не нађе рјешење за њихов проблем, наставиће и наредних дана. Наиме, овој стручној школи додијељена је поподневна смјена, а у одјељењу од 32 ученика, чак 25 чине ђаци путници који немају превоз у поподневним сатима да стигну до школе и похађају наставу. Са ђацима путницима солидарисали су се и ученици из Тивта.

Због тога су родитељи упутили допис Министарству просвјете, директорици школе, кабинету предсједника општине, у којем захтјевају да се нађе рјешење проблема.

Како наводе у допису, који је достављен и РТХН, у одјељењу су дјеца путници из Херцег Новог, Будве, Радановића, Рисна, Котора. Нити приликом апликације нит приликом уписа, родитељи нису били упознати са могућношћу да дјеца иду у поподневну смјену и да неће имати обезбјеђен школски превоз. Они напомињу и да су дјеца одлични ученици који су овај смјер уписали јер желе да се баве том облашћу.

Јуче, током првог радног дана, директорица школе је родитеље упознала да су још у марту обавјестили Министарство и Општину Тиват да у школи немају услова за одржавање овог смјера, а родитељи су добили и сугестију да сами пронађу простор за три учионице овог смјера и да дјеца путују локалним превозом. Управо због тога, родитељи су одлучили да дјеца не похађају наставу док се не омогући школски превоз и за поподневну смјену.

Након састанка код потпредсједника Општине Тиват Горана Божовића, за данас у 17:00 сати је заказан састанак родитеља, директорице школе, школског одбора и Министарства просвјете, али је он синоћ у 22 сата поруком одгођен за сутра у 12:00 сати.  Родитељи не препознају добру вољу у руководству школе да овај проблем ургентно ријеше и захтјевају да се састанак одржи данас, као што је и договорено, јер дјеца не могу да похађају наставу, што су и  назначили у допису.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here