17. ХСФ: Познате пјесме у непознатим аранжманима бенда Boka All Stars

Након програма одржаног на тиватској риви Пине, па у Клинци вилиџ ризорту, које је обиљежило цртање стрипа у боци и бацање у море, претпоследњи дан 17. Херцегновског стрип фестивала заокружен је концертом бенда Boka All Stars у амфитеатру Дворане Парк.

Екипа се, како за РТХН прича један од оснивача бенда Марко Влаховић, окупила спонтано из љубави према музици и стрипу, уочи Стрип фестивала 2017. године и из године у годину расла са манифестацијом.

Марко Влаховић, Boka All stars

– Откако постоји Стрип фестивал, за мене је веома значајна ствар, а Небојшу Мандића и Јована Суботића називам херојима града. Не знам да ли људи могу да схвате колико је ово велики фестивал за овако мали град. Постоје много већи градови у свијету, који немају фестивал те величине. То је стварно великиу труд и нама се одмах свидјело – наводи он.

Уз веома звучна имена из свијета девете умјетности, Стрип фестивал има јако квалитетан музички програм, сматра Влаховић, па се временом дијелом претворио и у музичку манифестацију.

– Спојиле су се љубав према стрипу и музици, што је јако значајно за мене. Знам да Небојша, Јован и Никола (Ћурчин) слушају добру музику и мислим да Стрип фестивал има јачу поставу музичара који учествују од доста фестивала, што је невјероватно – истиче он.

Размрдана и добро расположена публика је уживала у споју џеза, соула, фанка, рок ен рола, одсвираних аутентичним звуком Boka All Stars екипе, уз сијасет одлично изведених импровизација.

– Све што нас у тренутку понесе, а на шта публика добро реагује, ми изводимо на лицу мјеста. Одлика овог бенда је да се сналазимо у тренутку, измишљамо. Волим да кажем да свирамо познате пјесме у непознатим аранжманима и то је баш одлика Boka All Stars – открио је Влаховић.

Херцегновски стрип фестивал завршава данас цјелодневним програмом на плажи Пиплс, гдје је у  11 сати почело цртање за фанове, цртање на мајицама и берза стрипа. Богат музички програм овогодишњег фестивала заокружиће од 20 сати концерт бенда Лутке на концу, чији је репертоар посвећем култном бенду КУД Идијоти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here