Отворен Џез фестивал

Афро-кубан џезтет Мирон Хаусер, Лазаро Зумета, Звонимир Шестак,  Хрвоје Галагер и Хрвоје Рупчић сјајном наступом, отворили су девети „Јazz Bay“ фестивал у Амфитеатру Дворане „Парк“.

Нађа Караџић

Организатор фестивала је НВО Jazz Bay,а директорица Нађа Караџић, захвлалила је свима који су подржали одржавање манифестације.

-Као организатори потрудили смо се и ове године да у оквиру двије вечери доведемо умјетнике врхунског музичког образовања. Хвала свим учесницима и покровитељу фестивала Општини ХН и свим спонзорима, казала је Караџић.  

Џез фестивал

Музичар Мирон Хаустер истиче да  су презадовољни наступом  и када добију повратну информацију од публике, као синоћ , то је највећа награда.

– Предивно је што ХН има џез фестивал, хвала Нађи Караџић што нас је позвала и ја добро знам колико је то велики посао и колико треба бити борбен да би се овако нешто организовало. Срећни смо што смо били овдје, казао је Хaуsтер.

Ко год дође на концерт одушеви се виртуозношћу музичара, енергијом коју ми испоручујемо, додаје Хaуcтер.

-Постоји и нека стигма и чим неко чује џез, каже на  то не идем. Али ми преносимо емоцију и тешко је бити равнодушан, казао је Хаустер.

Звонимир Шестак је одушевњен наступом у ХН и додаје да је публика заплесала, што није често на фестивалима.

-Успјели смо направити одличну атмосферу. Задовољство је свирати са овим људима, дивни музичари и велико је задовољство свирати латино музику коју лично јако волим и немам је прилике често свирати, казао је Шестак.

Вечерас од 21 сат наступају џез квинтет Угљеша Новаковић. Александар Грујић, Андреја Станковић, Милан Павковић и Никола Бановић. За сенасне које се одржавају у кафе бару Пивница од 22 сата су задужени су Милорад Шуле Јововић, Сања Раичковић, Сара Јововић и Мартин Ђорђевић.

Организацију фестивала подржали су Општина Херцег Нови, Министарство економског развоја и туризма, док је медијски спонзор Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here