Забавни спортски дан за малишане из ЈПУ Наша радост

ЈПУ „Наша радост“ у сарадњи са рагби клубом „Арсенал Тиват“ организовала је спортски догађај који је окупио око 200 дјеце из свих васпитних јединица узраста од 3 до 5 година, а који су се надметали први пут у разним дисциплинама:трчању са препонама и рагби лоптом и вучи конопца. Прво мјесто освојили су малишани из васпитне јединице у Бијелој, слиједе Савина, Игало и Топла.

Дејан Милошевић из Авантуристичког клуба К4 Тиват каже да је ово ново искуство за тиватски клуб.

-Ово нам је данас први пут да организујемо једну такву манифестацију, један такав догађај у затвореном. Ми смо увијек напољу на брдским и шумским теренима, тако да нам је данас ново искуство и надамо се да ће ово бити још веће у неком будућем периоду, наводи Милошевић.

У ери интернет технологија мало је посвјећених спортским активностима.

-Могу вам рећи да сам ја као тренер, знајући како смо ми одрастали  забринут за те наше млађе генерације. Од те неке моторике до свјесности свега, то је на једном јако ниском нивоу. Надам се да ћемо са овим да подстакнемо не само спортске установе него и наставнике и васпитаче и на крају родитеље да што више дјецу укључују у спортске активности и да их једноставно пуштају напоље да дјеца буду дјеца, каже Милошевић.

Забавни спортски дан би требало да постане традиција сматра Игор Аџаип из  црногорске рагби лиге.

-Обишли смо четири вртића, било је негдје око 300, 400 дјеце, радили смо неких мјесец дана са њима и резултат свега тога је организација забавно спортског дана данас. Ми се надамо да ће то постати традиција. Ово је, иначе први пут од како се рагби игра да смо ми уопште радили са вртићима, рекао је Аџаип.

Из ЈПУ Наша радост изразили су задовољство због тога што су пионири у овој акцији, и захвалили Секретаријату за друштвене дјелатности за подршку и Спортском центару Игало који је уступио дворану. Такмичарски карактер је прилика да сви покажу вјештине и да за то буду награђени, каже Тамара Живановић директорица ЈПУ Наша радост.

-Нама је заиста задовољство што смо пионири у једној оваквој акцији. Сви знамо колико је физичка активност важна за развој сваког дјетета и заиста смо поносни на ову акцију, казала је Живановић.

Развијање моторичких способности и љубави према спорту приоритетни је мотив организаторима овог догађаја, у коме како су истакли, нема побјеђених, сви су на постољу одакле започињу здрави стилови живота.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here