Zabavni sportski dan za mališane iz JPU Naša radost

JPU „Naša radost“ u saradnji sa ragbi klubom „Arsenal Tivat“ organizovala je sportski događaj koji je okupio oko 200 djece iz svih vaspitnih jedinica uzrasta od 3 do 5 godina, a koji su se nadmetali prvi put u raznim disciplinama:trčanju sa preponama i ragbi loptom i vuči konopca. Prvo mjesto osvojili su mališani iz vaspitne jedinice u Bijeloj, slijede Savina, Igalo i Topla.

Dejan Milošević iz Avanturističkog kluba K4 Tivat kaže da je ovo novo iskustvo za tivatski klub.

-Ovo nam je danas prvi put da organizujemo jednu takvu manifestaciju, jedan takav događaj u zatvorenom. Mi smo uvijek napolju na brdskim i šumskim terenima, tako da nam je danas novo iskustvo i nadamo se da će ovo biti još veće u nekom budućem periodu, navodi Milošević.

U eri internet tehnologija malo je posvjećenih sportskim aktivnostima.

-Mogu vam reći da sam ja kao trener, znajući kako smo mi odrastali  zabrinut za te naše mlađe generacije. Od te neke motorike do svjesnosti svega, to je na jednom jako niskom nivou. Nadam se da ćemo sa ovim da podstaknemo ne samo sportske ustanove nego i nastavnike i vaspitače i na kraju roditelje da što više djecu uključuju u sportske aktivnosti i da ih jednostavno puštaju napolje da djeca budu djeca, kaže Milošević.

Zabavni sportski dan bi trebalo da postane tradicija smatra Igor Adžaip iz  crnogorske ragbi lige.

-Obišli smo četiri vrtića, bilo je negdje oko 300, 400 djece, radili smo nekih mjesec dana sa njima i rezultat svega toga je organizacija zabavno sportskog dana danas. Mi se nadamo da će to postati tradicija. Ovo je, inače prvi put od kako se ragbi igra da smo mi uopšte radili sa vrtićima, rekao je Adžaip.

Iz JPU Naša radost izrazili su zadovoljstvo zbog toga što su pioniri u ovoj akciji, i zahvalili Sekretarijatu za društvene djelatnosti za podršku i Sportskom centaru Igalo koji je ustupio dvoranu. Takmičarski karakter je prilika da svi pokažu vještine i da za to budu nagrađeni, kaže Tamara Živanović direktorica JPU Naša radost.

-Nama je zaista zadovoljstvo što smo pioniri u jednoj ovakvoj akciji. Svi znamo koliko je fizička aktivnost važna za razvoj svakog djeteta i zaista smo ponosni na ovu akciju, kazala je Živanović.

Razvijanje motoričkih sposobnosti i ljubavi prema sportu prioritetni je motiv organizatorima ovog događaja, u kome kako su istakli, nema pobjeđenih, svi su na postolju odakle započinju zdravi stilovi života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here