Зубачка Убла чувају дух заједништва нашег народа

Foto: trebinjelive.info

Традиционални сусрет на зубачким Ублима настављен је и ове године. Градоначелник Требиња Мирко Ћурић као домаћин и предсједници сусједних општина из Црне Горе, Херцег Новог и  Никшића, Стеван Катић и Марко Ковачевић послије полагања цвијећа на споменик војводи Луки Вукаловићу, присуствовали су вечерњем богослужењу у цркви на Ублима, након чега је одржан и пригодан културно умјетнички програм.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је казао да су са Убала послате поруке заједништва.

-Посебно што су данас са нама предсједници општина Херцег Нови и Никшић и надамо се да ће тако бити и убудуће. Наш интерес је да се повежемо и да будемо још јачи, рекао је Ћурић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић и ове године је као и ранијих, био учесник традиционалном саборовању на зубачким Ублима.

-Убла су само једна тачка и спона која повезује наш народ и надамо се да ће се ова традиција сигурно наставити и у будућности, рекао је Катић.

Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић упутио је са Убала поруке заједништва гдје како је истакао, требамо да је присјетимо заједничке прошлости.

-Ово је сабор у чворишту једног дијела нашег народа и ми ћемо овдје наставити да се окупљамо слиједећи дух наших предака, који су на овим мјесту дизали буне и устанке, а ми ћемо се овдје окупљати, дружити и постизати неке друге успјехе за добробит нашег народа, рекао је Ковачевић.

У фолклорном дијелу програма наступили су најмлађи састав АНИ Јован Дучић и Алат из Требиња , КУД Игало, вокални солиста Сара Грубач и народни гуслар Веселин Косовић.

Извор: Trebinjelive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here