ЖОК “Херцег Нови“ наставља да помјера границе

Пред данашњи полазак за Пале, гдје ће радити наредних осам дана, ЖОК „Херцег Нови“ je синоћ представио екипу за нову сезону, у којој изабранице тренера Милорада Крунића очекују бројни изазови. У такмичарску сезону 2022/23 шампионке Црне Горе, које су у прошлој сезони освојиле титулу и Куп без изгубљеног сета, ући ће у још јачем саставу.

Осим свих играчица, чланова стручног штаба и предсједника Милана Иванишевића, на промоцију нове екипе стигли су и сарадници и спонзори клуба, те остали  пријатељи и спортски радници ЖОК “Херцег Нови”.

Уз тренера Милорада Крунића, у стручном штабу су и његов помоћник Срђан Црнојачки, кондициони тренер Мухамед Кадрић, физиотераперут Николина Пухало, тренер школе одбојке Марина Јовановић, док је на мјесту тим менаџера Јелена Цвијовић.

Послије представљања екипе, предсједник клуба Милан Иванишевић, иначе и сам некада врхунскки спортиста у рукомету, за РТХН је истакао да увијек теже бољим резултатима.

-Имамо највеће циљеве, али треба бити реалан. Наравно, не би требало ни одустајати лако, а циљ је Лига шампиона. Увијек је лијепо завршити сезону у врху, изласком на међународну сцену. Да ли ћемо бити бољи или не следеће сезоне, не могу да кажем, али се надам. “Херцег Нови “ је прошле сезоне, након двије године рада, био шампион. Опробали смо се и на евросцени и то је успјех, међутим, увијек треба тежити бољем, поручио је Иванишевић.

У том циљу стигло је чак осам појачања.

-У наше редове дошле су: Келсеј  Велтман,  (Канада), Ралитса Василева (Бугарска), Марија Воноговао (Русија), Оксана Јакушина (Русија), Мелиса Колурбаши (Турска) Анамарија Јоњев (Србија),  Дијана Вуковић и Лара Јововић из Црне Горе.

Предсједник ЖОК “Херцег Нови” је нова појачања назвао „осморком величанствених”.

-Драго ми је што су препознале ЖОК “Херцег Нови” као средину у којој би могле своје богате каријере надоградити и оплеменити, а самим тим помоћи клубу. Бирали смо их у сарадњи са струком и нашим тренером. Позиције које су нам биле угрожене у прошлој сезони и одласци играчица допринијели су да ангажујемо управо ове играчице, рекао је Иванишевић.

Додао је како се нада да нове дјевојке неће бити само „пролазнице”, него да ће бити права, истинска појачања за “Херцег Нови”, играчице од којих ће 120 полазница школе одбојке, која је бесплатна, учити и многе кренути њиховим корацима.

-Вјерујем да ћемо се заједно са пристиглим појачањима веселити у новој сезони, а наш циљ је да потврдимо резултат из прошле сезоне који је био изнад очекивања. Наравно ту је и покушај  продора у такмичењу које се зове Лига шампиона. Деси ли се нешто више, биће то заслуга управо екипе, казао је Иванишевић.

Тренер Милорад Крунић истиче да једва чекају почетак такмичења.

-Колико смо последњих седмица анализирали, сада идемо на финализацију и уигравање екипе са циљем да се најбоље припремимо јер смо ми најбитнији. Имамо времена да  стварно покушамо све да направимо добар резултат у Загребу са “Младости” , белгијским “Астерикисом” и екипом “Гацка”. Једва чекамо почетак такмичења  и прву утакмицу. Даћемо све од себе да дођемо до позитивног резултата у квалификацијама за Лигу шампиона, поручио је Крунић на синоћњој презентацији.

Капитен “Херцег Новог” Мелиса Ценовић је рекла да екипа спремно дочекује нову сезону.

-Стање у екипи је врхунско, атмосфера је увијек добра, идемо на Јахорину да “напунимо батерије”, спремне смо и орне, и све једва чекамо  да сезона крене. Тешко је нешто више рећи о групи за квалификације у Загребу јер су састави из Белгије и  Хрватске  стварно добри, али и наша екипа је врло квалитетна. И поред пуно непознаница надам се добрим резултатима у Дому одбојке у Загребу и више него доброј сезони са наше стране, поручила је Ценовић.

.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here