ЖКК ПРИМОРЈЕ НА ТРЕЋЕМ ТУРНИРУ WABA ЛИГЕ У МАЂАРСКОЈ

Чланице ЖКК Приморје путују вечерас за Печуј гдје их очекује дупло коло трећег турнира WABA лиге за узраст до 15 година. Играће против  ЖКК „Ратгебер академија“ и ЖКК „Славонски брод“.

Приморке су се већ пласирале на final four, а у Мађарску одлазе без убиљеженог пораза, казао је у „Новском јутру“ РТХН Драган Прга, тренер ЖКК Приморје.

-Играмо против велике „Ратгебер академије“ која у шест градова има преко 300 играчица у овој генерацији. Та утакмица је за прво мјесто и надам се да ћемо оправдати улогу коју смо имали током читаве сезоне, а то је да смо фаворити. Побједили смо прваке Словеније и Хрватске на њиховим теренима, сада идемо на терен прваку Мађарске. Ако то успијемо, онда смо најбоља екипа у регији. Оптимистичан сам и вјерујем да ћемо одиграти као и до сада, казао је тренер Прга.

WABA лига је веома значајна за још боље развијање кошаркашких вјештина играчица.

– Црна Гора је мала држава, имамо десетак клубова, а такмичењем у WABA лиги имамо могућност да одмјеримо снаге са другима па смо успјели да победимо првака Босне и Херцеговине и прошлогодишњег првака WABA лиге – екипу Феникс из Бања Луке и слично. Мјеримо се са екипама које имају репрезентативке, које освајају медаље и показујемо да смо у рангу са њима што је велики успјех за нас из Херцег Новог. Ми немамо стране играчице, све су из нашег града, казао је тренер Прга.

Ријеч је о сјајној генерацији Приморки старости до 15 година, међу којима је њих пет или шест које су у репрезентацији.

-Оне ће ове године играти Европско првенство у Сарајеву. То потврђује резултате које клуб постиже, велики је прилив дјеце у клуб и сада окупљамо преко 100 дјевојчица.

Утакмицу против ЖКК „Ратгебер академија“ играју у суботу у 11:00 сати, а против ЖКК „Славонски брод“, истог дана у 16:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here