Живковић: Владајуће партије су заборавиле Гусиње, а дијаспору покушале да одвоје од Црне Горе, казнићемо их 11. јуна

Парламентарни избори 2023.

“Знам да сте ви домаћини који уредно воде своје домаћинство и сигуран сам да без дијаспоре која долази из Гусиња не би могли развијати ни гусињски крај ни Црну Гору. И овим путем желим да се захвалим дијаспори која је дала немјерљиви допринос развоју Црне Горе и овог краја, која никада није одустала од улагања у Црну Гору. И посебно захвалност дијаспори и свима вама који сте дали пуни допринос да Црна Гора данас буде своја кућа и да у овој нашој кући можемо градити лично достојанство”, рекао је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” на јуче одржаној трибини у Гусињу.

Он је том приликом послао јасну поруку дијаспори Црне Горе.

“Морамо послати поруку нашој црногорској дијаспори – немојте да слушате ове политичке превртљивце, немојте да мислите да ће реализовати планове, да ће вам одузимати бирачка права. Улажите у Црну Гору, ми ћемо вам обезбиједити инвестициони амбијент. Нико неће имати право нити ће моћи док смо ми ту да отјера дијаспору из домова и са мјеста које њима припада јер су они рођени овдје и дају немјерљив допринос развоју и овога краја и укупно Црне Горе. Ми смо гаранција да ће дијаспора увијек бити добродошла у Црну Гору и да ћемо са њима развијати савезништво и партнерство”, поручио је Живковић.

Он је потом говорио о патриотизму и о томе што знаћи љубав према својој домовини.

“Када говоримо о партиотизму онда бисмо могли говорити и о солидарности. Ако говоримо о патриотизму које не подразумијева само махање заставама онда говоримо и о мултивјерском складу, о емоцији и љубави према држави у којој смо рођени, у којој живимо, у којој радимо, у којој стварамо. Када говоримо о патриотизму онда говоримо о поштовању оног насљеђа којег су нам преци оставили, о оној нашој антифашистичкој вертикали. Када говоримо о патриотизму онда тај патриотизам има праву мјеру управо овдје у Гусињу, јер је то мјера патриотизма коју ви показујете у континуитету”, казао је в.д. предсједника ДПС-а.

Он је истакао да су предстојећи избори јединствена шанса која се указала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here