„Храбро се броји“: Подизаћемо животни стандард али чуваћемо достојанство

Парламентарни избори 2023.
На конференцији за новинаре коалиције „Храбро се броји“ Алекса Бечић је поручио да је пред њима мукотрпан рад у реформисању судства у Црној Гори што доводи до политичке стабилности у друштву, а очекује подршку од јединих савезника те колације – грађана.

-У области против борбе против организованог криминала и корупције као што смо ове двије и по године показали да имамо план и тај план смо спровели, спремили смо конкретан план и за наступајући период. Потребна нам је велика побједа 11. јуна да би омогућили политичку стабилност и да би коначно могли да реформишемо судство у Црној Гори и да Судски савјет који је у ВД стању пуних 9 година,  нагласио је Бечић и истакао да иду са паролом „достојанство радницима, а не достојанство тајкунима“, како је било 30 година у црногорском друштву.

-Подизаћемо животни стандард, али чуваћемо достојанство, посебно радника у приватном сектору. Поштоваће се закон, поштоваће се права радника и вратиће се карактер, дигнитет и достојанство радничкој класи, јер без јаке радничке класе нема ни јаког и стабилног стуба који треба да буде један од носећих стубова вјечности Црне Горе“, истакао је Алекса Бечић.

Лидер Грађанског покрета УРА др Дритан Абазовић саопштио је да ће у фокусу коалиције “Храбро се броји !“, као носећег стуба наредне, 44. Владе Црне Горе, бити конфискација нелегално стечене и имовине недоказивог поријекла и оснивање Фонда за располагање одузетом имовином.

Бечић и Абазовић су истакли да ће се основати фонд ,,Стан за све“ за који ће држава обезбједити почетни капитал од 20 милиона еура. Станови би се, како су објаснили, градили на државном земљишту, а кроз приватно-јавно партнерство би се продавали грађанима по цијени изградње. Лидер коалиције „Храбро се броји“ предложиће и Закон о отплати дуга физичким лицима, напоменувши да грађани не смију да буду сами. Казали су  ће сви радници који нијесу стекли отпремнину добити новчану подршку. На тај начин биће исправљена неправда према жртвама кумовске традиције.  Најавили су и наставак процеса легализације бесправно изграђених објеката и могућност да грађани плаћају у ратама у периоду од 15 до 30 година. Абазовић је представио и инфраструктурне пројекте за које ће се коалиција Храбро се броји залагати у новој Влади, као што су наставак градње аутопута, почетак градње јадранско-јонске саобраћајнице и моста на Бојани…   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here