Зима 2024: Сервисне информације

Промјењиво облачно, са сунчаним интервалима. Мјестимично се очекује и киша, у јужним и централним предјелима, углавном током првог дијела дана. На сјеверу ујутру по котлинама магла. Вјетар слаб до умјерен, послијеподне и током ноћи на приморју и у сјеверним предјелима и појачан и јак, јужни и источни. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 18 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

На већини путних праваца у земљи  саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима и уз мјестимично смањену видљивост. На дионицама које пролазе дуж клисура и усјека учестали су одрони. Неопходна је опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу. Због одржавања брдске ауто трке Камено – Борићи и данас ће од 11.00 до 15.00 сати бити забрањен саобраћај од скретања са главног магистралног пута код кафеа “Каракас” на Каменом ка Борићима. Због одржавања зимског карневала на магистралном путу М-1 дионица Липци-Котор (од љетњег базена до кружног тока у Шкаљарима) доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја за све врсте возила од 13.30 до 15.30. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 20 саобраћајних незгода, у којима су двије  особе задобиле теже, а осам особа лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 18 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 22.20. Три лета су за Истанбул, по два за Беч и за Цирих, а остали су за: Измир, Лондон, Напуљ, Атину, Сабиху Гокен и за Бари. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; “Аir Montenegro” у 10.25, а “Аir Serbia” у 11.15 и у 15.20. “Turkish Airlines“ лети за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигао “Оzlem tours” из Лесковца, а за њим ће: “Банбус” и “Јадран експрес” из Београда, “Blue line” из Новог Сада, “Ниш експрес” из Ниша, “Божур” и “Ленс” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Ласта” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here