Зима 2024: Сервисне информације

Промјењиво облачно, у јужним и централним предјелима више облака, понегдје може бити и мало кише, док се на крајњем сјеверу очекује више сунчаних периода. Вјетар слаб до умјерен, понегдје у сјеверним предјелима и на приморју појачан, јужни и југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 18 степени.

НЕСТАНАК ВОДЕ

Потрошачима са подручја Зеленике, на релацији од Опачице до Змијица, данас ће од 9.00 до 14.00 сати бити прекинуто водоснабдијевања због радова на унапређењу система.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због наставка санације локалног приобалног пута у Ђеновићима до 10. фебруара  је забрањен саобраћај за сва возила на потезу од скретања према насељу “Сун виллаге” до мула „Војводић”.

АУТО МОТО САВЕЗ

У нижим предјелима саобраћа се по сувим коловозима, преко превоја у вишим планинским предјелима могући су наиласци на поледицу, а на дионицамакоје пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона.Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. Интензитет саобраћаја је умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.00, 15.15 и у 19.05. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Сабиху Гокен, Цирих, Беч, Лондон и за Атину. Из Тивта данас само два лета; за Београд “Аir Montenegro” у 10.25 а “Аir Serbia” у 15.05, и “Turkish Airlines” за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Транс-југ” и “Божур” из Београда, а следеће очекују: “Royal travel” из Ниша, “Blue line“ и “Јадран експрес” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња, “Royal travel” из Београда и “Ленс” из Новог Сада. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here