Зима 2024: Сервисне информације

Сунчано уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу ујутру по котлинама понегдје магла, током ноћи наоблачење, а у касним сатима слабе падавине. Вјетар слаб до умјерен, понегдје и појачан, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 3 до 16 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи без напајања електричном енергијом ће у времену од 8.00 до 16.00 сати бити потрошачи у насељима: Јошица, Каменари, Гребен и Ђурићи.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због санације дијела трасе доњег приобалног пута у близини мула „Војводића“ у Ђеновићима, до сриједе, 31. јануара забрањен је саобраћај за све врсте возила од скретања за насеље „Sun village“ до мула „Војводића“.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се по претежно сувим коловозима,  а у вишим предјелима мјестимично је могућа појава поледице. На дионицамакоје пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а видљивост је мјестимично смањена. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се осам саобраћајних незгода, у којима је једна особа задобила лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 19.35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за: Рим, Лондон, Сабиху Гокен и Љубљану. Из Тивта данас само три лета; компаније “Аir Serbia” за Београд у 7.55 и у 15.20, и “Turkish Airlines” за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.45. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Viena tour” из Модриче и “Транс-југ” из Београда, а следеће очекују: “Royal travel” из Ниша, ”Ленс” из Новог Сада, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице и “Royal travel” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “zlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here