Зима 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу ујутру по котлинама магла или повећана ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, током јутра умјерен до јак, сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 15 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи без напајања електричном енергијом ће у времену од 8.30 до 11.30 бити подручје око поште у Игалу, а од 8.00 до 13.00 сати насеља Сасовићи и Пресјека у Зеленици.

ВОДОВОД

Због квара на водоводној мрежи без дотока су потрошачи на Кумборском путу и у Ђачкој улици у Зеленици. У току је санација квара, а нормализацију водоснабдијевања очекују до 14.00 сати.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због санације дијела трасе доњег приобалног пута у близини мула „Војводића“ у Ђеновићима, до сриједе, 31. јануара забрањен је саобраћај за све врсте возила од скретања за насеље „Sun village“ до мула „Војводића“.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се по претежно сувим коловозима, а у вишим предјелима мјестимично је могућа појава поледице. На дионицамакоје пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а видљивост је мјестимично смањена. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се девет саобраћајних незгода у којима је шест  особа задобило лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.30, 15.15 и у 20.10. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Меминген, Сабиху Гокен, Дортмунд, Будимпешту, Беч и Милано. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; компаније “Аir Serbia” у 11.50 и у 15.20, а “Аir Montenegro” у 15.25. Ту је и лет за Истанбул у 10.25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 25 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.40. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Божур” и “Транс-југ” из Београда, а следеће очекују: ”Ленс”” из Новог Сада, “Royal travel” из Ниша, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Royal travel” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here