Зима 2024: Сервисне информације

Умјерено до претежно облачно, понегдје са слабим падавинама, углавном у сјеверним предјелима. У поподневним сатима у јужним предјелима постепено разведравање. Вјетар током дана у скретању на сјеверни и сјевероисточни, крајем дана и током ноћи мјестимично умјерен до јак. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 13 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи данас ће без струје бити потрошачи на Подима -Топови, Норвешком насељу у Баошићима (Луг)  у термину од 8:30 до 11:30 сати, а од 10:30 до 14:00 сати: Забрђе, Обосник, Петровићи.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због санације дијела трасе доњег приобалног пута у близини мула „Војводића“ у Ђеновићима, до сриједе, 31. јануара забрањен је саобраћај за све врсте возила од скретања за насеље „Сун виллаге“ до мула „Војводића“.

АМСЦГ

На путевима у земљи саобраћа се по претежно сувим коловозима а на путевима у вишим предјелима мјестимично је могућа појава поледице. Упозоравамо на повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке. Видљивост је мјестимично смањена. Из АМСЦГ савјетују  опрезну вожњу прилагођену тренутном стању на путу и поштовање правила саобраћаја.

У временском периоду од 15.11.2023. до 01.04.2024. године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Када на осталим дјеловима и дионицама пута који нијесу обухваћени Наредбом постоје зимски услови (снијежне падавине, снијег, лед или поледица на коловозу ) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима. Минимална дубина шаре на газећој површини пнеуматика који се користе у овом периоду је 4 мм.

На ауто путу посједовање зимске опреме законски је обавезно за све врсте возила. За вријеме снијежних падавина забрањен саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном сигнализацијом.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аир Монтенегро“ је реализован у 7.35, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аир Сербиа“ су у 8.35, 15.15 и у 20.40. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Будимпешту, Беч, Дортмунд, Мемингем, Милано и Сабиху Гокен.

Из Тивта су данас предвиђена четири лета,  три за за Београд – у 11.50,  15.20 и 15.25, а лет за Истанбул је у 10.25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Између Сутомора и Бара од синоћ су у прекиду контактне мреже на жељезничкој прузи, тако да се превоз путника између сутомора и Бара одвија аутобусима док квар не буде отклонјен.

Брзи воз из Београда стигао је у Сутоморе, а одатле су путнике превезли аутобусима до Бара. Локални жељезнички превоз функционише без застоја од Сутомора према Подгорици.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли  аутобуси превозника “Блу лине“ и „Јадран експрес“ из Београда. а следеће очекујуаутобуси превозника: „Бан- бус“, Божур“ и „Ласта“ из Београда, „Ленс“ из Суботице и „Југопревоз“ из Требинја. Са аутобуске станице Херцег Нови, аутобуси крећу по реду вожње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here