Зима 2024: Сервисне информације

Умјерено до претежно облачно, мјестимично са кишом. На сјеверу средином дана у планинама снијег, који ће се током ноћи проширити на ниже предјеле, а у касним сатима и на централне и више планинске предјеле на југу. Више падавина крајем дана и током ноћи. Мјестимично ће дувати умјерен до јак јужни и југоисточни вјетар, послијеподне у сјеверним, а крајем дана или током ноћи и у осталим предјелима, умјерен до јак сјеверни. Највиша дневна температура ваздуха од 6 до 18 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, и уз смањену видљивост. У вишим предјелима понегдје има поледице, а на дионицама које пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило  се 11 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а три особе лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 19.35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за: Рим, Лондон, Сабиху Гокен и за Љубљану. Из Тивта данас само три лета, а два су компаније “Аir Serbia” за Београд – у 7.55 и у 15.20. “Turkish Airlines” лети за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни свега 15 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.40 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Оzlem tours” из Лесковца, “Viena tour” из Модриче и “Банбус” из Београда, а следеће очекују: “Јадран експрес” из Београда, “Blue line” из Новог Сада, “Ниш експрес” из Ниша, “Божур” и “Ленс” из Суботице и “Ласту” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 „Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here