Зима 2023: Сервисне информације

Завод за метеорологију и сеизмологију је за читаву територију Црне Горе издао наранџасти метео-аларм као упозорење на јаке удре вјетра и обилне падавине. Према прогнози, данас ће бити умјерено до претежно облачно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Мјестимично се очекују интензивније падавине, нарочито у јужним и централним предјелима, умјерене до обилне количине. Вјетар јужни, појачан до јак, на ударе и веома јак – до 50 km/h , у поподневним сатима ће дјелимично ослабити. Јутарња температура ваздуха од 4 до 12, највиша дневна од 8 до 17 степени.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Први су овог јутра стигли Божур и Транс југ из Београда. До 11:30 из Београда и Ниша стиже Ројал, из Новог Сада Ленс и из Суботице Блу лајн.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома планирана су три лета за Београд у 10:25, 11:10 и 15:20 сати. Од планираних 10 летова са подгоричког аеродрома, ка главном граду Србије биће реализовано пет.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 19:35, повратак је у 20:30. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по претежно мокрим и клизавим коловозима уз смњену видљивост. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравамо на повећану опасност од одрона. Неопходна је опрезна вожња прилагођена временским и саобраћајним условима.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле лакше повреде.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Возите опрезно, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here