Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво до потпуно облачно, повремено киша. На сјеверу, већ током дана у планинама киша ће прећи у снијег, који ће се током ноћи проширити и на ниже предјеле. Током дана доста сувог времена, а интезивније падавине се очекују у ноћним сатима. Вјетар, мјестимично умјерен до појачан југоисточни, у сјеверним предјелима у другом дијелу дана пролазно сјеверни. Највиша дневна температура ваздуха од 5 до 16 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Учеснике у саобраћају очекују мокри и клизави коловози. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а видљивост је мјестимично смањена по котлинама. Савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. До 8. јануара  неће долазити до обустава саобраћаја на државним путевима. Радови почињу 9. јануара, а обавезно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобиле теже повреде, а девет особа лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 20.25, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 22.15. Четири лета су за Истанбул, три за Беч, а остали су за: Лондон, Варшаву, Цирих, Сабиху Гокен, Варшаву, Берлин и за Цирих. Из Тивта данас само четири лета, а три су за Београд; “Аir Serbia“ у 11.15 и у 13.00, а „Аir Montenegro“ у 13.00 сати. Ту је и лет за Истанбул, у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:35. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Поводом божићних празника измијењен је ред вожње и отказана већина међуградских линија. Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу стигао само „Банбус“ из Београда. „Lalatović travel“ иде за Сарајево у 8.35, превозник „Зејдин“ у 10.30 вози за Бар, а у 11.05 за Улцињ, за Подгорицу преко Котора иду „Адриатик“ у 16.45 и „Данград“ у 18.33, „Оzlem tours“ за Лесковац у 13.15, „Банбус“ за Београд у 16.00 и „Blue line“ за Нови Сад у 20.00 сати.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here