Православни вјерници славе Божић, празник мира и праштања

Православни вјерници данас славе Божић, рођење Исуса Христа, уз традиционални поздрав: Мир Божји, Христос се роди – Ваистину се роди.

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, у цркви Светог Архангела Михаила на Белависти, у поноћ је свету литургију служио протојереј ставрофор Обрен Јовановић са свештенством, а уз бројни вјерни народ литургији је присуствовао и предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Дан рођења Исуса Христа је празник доброте, мира и праштања, казао је архијерејски намјесник херцегновски Обрен Јовановић.

-Нека велики празник Христовог рождества унесе радост, мир, благостање, слогу и братску љубав у све домове, наш град и нашу земљу и испуни их сваким добром, а Господ ће онда и наша срца испунити добром, казао је отац Јовановић честитајући Божић.

Од 9 часова божићне литургије биће служене у храмовима Св. Спаса на Топлој и Св. Архангела Михаила на Топлој.

На Сабор Пресвете  Богородице, у понедељак, 8. јануара, са почетком у 9 часова свете литургије биће служене у црквама Св. Спаса на Топлој, Св.Архангела Михаила на Белависити и Св. Тројице на Ратишевини. Вечерња служба у Цркви Св. Архиђакона Стефана на Сушћепану почеће у 16 часова.

У уторак, на дан Св. Архиђакона Стефана, Света литургија посвећена овом светитељу и храмовске славе Цркве на Сушћепану почеће у 9 часова. Вечерња служба биће обављена у Цркви Св. Спаса на Топлој, са почетком у 17 и Цркви Св. Архангела Михаила на Белависти, у 18 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here