Жичара Котор – Ловћен бесплатна за дјецу до 12 година

Foto: Kotor Cable car

Иницијатива предсједника Општине Котор Владимира Јокића о бесплатној вожњи жичаром „Котор – Ловћен“ за д‌јецу бокељских општина, која је упућена Мартину Леитнеру, власнику водеће свјетске компаније у овој области са уд‌јелом у власништву которске жичаре, добила је позитиван епилог, саопштено је из Општине Котор.

У разговору предсједника Јокића са менаџментом жичаре након поднесене иницијативе договорено је да се одлука о бесплатној вожњи, у циљу избјегавања територијалних одредница, односи на д‌јецу из цијеле Црне Горе, као и њихове вршњаке из иностранства од 1. до 31. јула ове године. Одлука важи за д‌јецу узраста до 12 година.

-Желећи да избјегнемо могућу негативну реакцију јавности у смислу тумачења да се ради о територијалној или некој другој дискриминацији путника на жичари, донешена одлука се односи на д‌јецу свих црногорских општина, као и на д‌јецу из иностранства која ће у том периоду посјетити ову прелијепу земљу, чиме је Ваша иницијатива добила на значају и обрадоваће још више најмлађих, а нама најдражих путника. Уз нове садржаје на излазној станици Кук које смо припремили за њих, то ће бити јединствено искуство. Тиме још једном показујемо друштвену одговорност и спремност да активно учествујемо у развоју туризма у Црној Гори, наведено је у одговору предсједника Одбора директора Жичаре „Котор – Ловћен” Мартина Леитнера, који је искористио прилику да предсједнику Јокићу захвали на огромном доприносу приликом изградње жичаре, као и професионалној администрацији града Котора са којом имају, како је нагласио, одличну сарадњу.

Предсједник Јокић, који је данас добио званичан одговор на иницијативу, упутио је захвалност менаџменту жичаре и  Леитнеру, нагласивши како ће се сарадња Општине Котор и Жичаре наставити на задовољство не само наших суграђана, већ и цијеле Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here