Због тужбе фирме Ћелтићоглу блокиран рачун Друштва

Санација колектора у Ђеновићу

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови блокирано је тужбом компаније Ћелтићоглу за износ од око 240 000 еура, заузврат ће поднијети контратужбу због лоше изведених радова на колектору.

Међу бројним нелогичним пресудама у нашем правосудном систему нашла се и пресуда у корист фирме Ћелтићоглу, без права жалбе, казао је гостујући у емисији Новско јутро, директор Друштва за израдњу водоводне и канализационе инфраструктуре Милан Зарић:

Милан Зарић

– Нама је Ћелтићоглу успио да блокира рачун за око 240 000 еура , за нешто што им не дугујемо. Обрачунао је два пута камату, око 60 000 еура, што је по нашем закону недопустиво, јер не можете исти дуг наплатити два пута. Судија који је донио пресуду на коју немамо право жалбе, налази се у затвору. Како може тај искусни судија да донесе такву пресуду, када постоји доказ да то није тако, запитао се Зарић.

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре је припремило  тужбу против извођача радова на изградњи колектора компаније Ћелтићоглу и надзорне фирме Далем:

– Кривична пријава, коју сам поднио тужилаштву стоји негдје три године. Не знам зашто стоји. Један је одборник раније рекао да сумња да ће икада ико одговарати за то. Они су у нашу земљу заштићени дошли, прије више од 11 година, да раде колектор и надзор. Радили су шта су хтјели, оцијенио је Зарић.

На изградњу колектора и постројења до сада је утрошено преко 30 милиона еура, а да објекти још нису завршени и технички примљени.

Подсјећамо, учестале су хаварије због нестручних радова на колектору на више локација у Бијелој, Кумбору, Мељинама, а недавно су радници Водовода по шести пут  обављали санација квара на дионици у Ђеновићу.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here