Збирка поезије „Караточ“ Новљанке Ксеније Матовић у топ 10 књига за ову годину

Најстарији регионални књжевни портал „Хипербореја“ сврстао је међу топ 10 књига за ову годину збирку поезије „Караточ“ Новљанке Ксеније Матовић, у издању издавачке куће МедиСфера из Београда. Успјех је тим већи што је ова збирка објављена прије само два мјесеца.

Тако се у „Хиперборејином љетнем коферу 2022“, иако „ Караточ“ још увијек није доживио промоцију, али јесте низ приказа и интервјуа са ауторком, нашао међу угледним ауторима попут Едварда Фостера „Александрија, историја и култура“, Мајлиса Бесрија  „Треће доба“, Едита Седергана „Песме“, Давида Херцегрта Лоренса „Италија“, Антонија Маћада  „Соријска поља и друге песме“, Маје Солер „А хтела сам“…..

Подсјетићемо, њена претходна збирка „Обол“, која је објављена на нашем и грчком језику, у издању ИП Орфеус из Новог Сада, доживјела је два издања, што је за поезију, када ријеч о овим просторима, изузетна ријеткост.

За свој рад, добила је два признања Подгоричког арт фестивала, ПАФ, Подгорица, 2019 и Удружења књижевника Бранко Миљковић, Зборник, Ниш 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here