Кадетска кошаркашка репрезентација Црне Горе почела припреме за Европско првенство у Скопљу

Фото: КСЦГ

Кадети су почели припреме за Европско првенство које ће се од 12. до 20. августа одржати у Скопљу. Црна Гора ће играти у групи са Сјеверном Македонијом, Шпанијом и Грчком.

Селектор кадетске репрезентације Црне Горе је Новљанин Рајко Кривокапућ, очекује добар наступ у А дивизији.

-Кад причамо о очекивањима треба поменути да играчи овог узраста по први пут наступају на званичном Европском првенству. Разлог за то је опет пандемија. Сигурно да ћемо неискуство играња оваквих такмичења пробати надомјестити великом борбеношћу, пожртвованошћу као и највећим нивоом мотивације. Свакако главни циљ је опстанак у А дивизији, што није ни мало лако остварити и имати континуитет у истој с обзиром да се европска првенства играју сваке године, истиче Кривокапић.

У плану је да се одигра неколико припремих утакмица.

Два дуела заказана су против Финске, два пута играћемо и против селекције Босне и Херцеговине.

На списку за припреме су Алекса Ашанин (Сутјеска), Крсто Андрјиашевић (Пантер), Никола Јеврић (Морача), Аљоша Драшковић (Ловћен), Андрија Јошовић (Јуниор), Маруан Чичић (СЦ Дерби), Лука Ковачевић (Медитеран), Владимир Комненовић (Медитеран), Сефћет Бећирагић (СЦ Дерби), Илија Шкулетић (БКМ), Лука Ђуровић (СЦ Дерби), Давид Мирковић (СЦ Дерби), Марко Радуновић (Подгорица), Вук Шћепановић (Италија), Стефан Ћетковић (Италија), Батрић Велимировић (Италија), Лазар Смоловић (Јединство), Михаило Суботић (Мега).

Кривокапићу ће у раду помагати тренери Дражен Античевић и Владимир Вуковић.

Припреме ће бити одрађене у Тивту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here