ЗБЦГ: Вријеме уграђивања појединаца у државне инвестиције је прошло

Парламентарни избори 2023.

У разговору са предсједником НСД Андријом Мандићем, потпредсједницом Симонидом Кордић и предсједником Одбора директора ЕПЦГ Милутином Ђукановићем, представници кинеских компанија CREC И SPIC изразили су спремност за улагање у кључне инфраструктурне и енергетске пројекте у Црној Гори у вриједности од 5 милијарди евра и обезбиједе њихово финансирање. Дакле, битно је истаћи да се Црна Гора неће додатно задуживати јер је већ презадужена, већ ће кинеске компаније за ове пројекте обезбиједити средства.

Мандић је нагласио да је за развој Црне Горе кључно завршити ауто-пут који ће повезати Луку Бар и нашу земљу са Београдом и Будимпештом и омогућити директну везу са индустријским срцем Европе.

„Наш највећи развојни и извозни потенцијал су обновљиви извори енергије и веома је важно што постоји спремност компанија да изграде ауто-пут, двије соларне електране и додатну преносну мрежу унутар ЦГ и ка ЕУ, чиме би се омогућило да вишкове енергије можемо извозити“, каже Мандић.

Објашњава да ће држава заокружити свој главни савремени путни правац и развити најснажнију и најпрофитабилнију привредну грану без икаквих нових кредита.

„Наши људи из ЕПЦГ, ЦЕДИС-а и Солар градње су већ показали како се може радити у интересу грађана, а као дио нове Владе, у сарадњи са заинтересованим компанијама, донијећемо Црној Гори завршен ауто-пут и нове електране у укупно побољшан стандард грађана, кроз инвестиције које ће премашити све што је у последњих 30 година овдје уложено“, наглашава он и додаје:

„Вријеме узимања великих кредита, уграђивања појединаца у државне инвестиције је прошло, сада је вријеме да развијемо Црну Гору, све њене реалне потенцијале и да од тога корист имају грађани, а не мешетари наслоњени на Владу или унутар ње“, закључује Мандић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here