Завршним концертом ученика заокружена наставна година у Музичкој школи

Ученици Музичке школе Херцег Нови традиционалним, завршним концертом, на ком су извели чак 30 тачака, заокружили су још једну успјешну школску годину.

Како за РТХН прича директорица, Нивес Ненадовић, концертом, као и укупним успјехом у овој школској години задовољни су прије свега ђаци, али и професори и родитељи.

Нивес Ненадовић, директорица Музичке школе Херцег Нови

– Ово нам је заокружило школску годину и показали су се у најбољем могућем свјетлу. Саме награде говоре колико су уложили рада и труда и наравно да успјех не изостаје. Дјеца ће наставити, јер нема паузе, можда мали одмор и већ настављају да спремају програм за следећу школску годину – наводи она.

Иако је крај наставне године, уз школске, ђаке очекују и обавезе око наступа, али и разни курсеви током распуста.

– До краја мјесеца имамо још два концерта, један на Цетињу, други у Павиљону Градске музике за Свјетски дан музике, 21. јуна, али наше активности настављају се и током љета. Очекују нас мајсторски курсеви са истакнутим пијанистима, као и фестивали који се традиционално деценијама одржавају у нашој школи – најављује Ненадовић.

Ученица осмог разреда Ведрана Ковачевић истиче да спремање завршних испита и наступа није било тешко, јер је све завршила на вријеме. За њу је веома важно наступати.

Ведрана Ковачевић, ученица

– Волим музичко и клавир и била ми је част да свирам на концерту. Омиљени ми је композитор Моцарт, јер ми његове композиције звуче најљепше – казала је она.

За ученика седмог разреда Милана Јоцића спремање завршног испита није тешко, јер, како је казао, треба у то уложити труда. Он је на гитари извео композицију „Тико-Тико“ бразилца Жозеа Гомеша де Абреуа.

Милан Јоцић, ученик

– Лако је било, утисци су супер, задовољан сам, али могло је бити мало више концерата. Нисам сигуран ко ми је омиљени композитор, можда Чајковски. Гитару сам изабра због тате, он је свира 50 година, па сам кренуо његовим стопама – рекао је Јоцић.

Крај наставне године је 14. jуна, школске 31. aвгуста, али у Школи за основно музичко образовање Херцег Нови већ након завршених годишњих и пријемних испита, од наредне седмице крећу са планирањем школске 2024/25. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here