Завршна изложба слика у оквиру колоније „Два мора“

Сликари и организатори колоније

Синоћ је у хотелу Талиа, одржана завршна изложба у оквиру сликарске колоније „Два мора“, коју је традиционално организовао Културни центар Новог Сада.

Колонија је окупила еминентне сликаре из Новог Сада, Подгорице, Панчева, а своја дјела изложили су сликари из Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније.

Један од организатора колоније Мирза Авдић је казао да му је велика част да по четврти пут пожели добродошлицу свима, који су дошли  на завршну  изложбу слика колоније „Два мора“.

Мирза Авдић

Он се захвалио власнику хотела Талија Владимиру Бећиревићу који је омогућио и овог пута да се дјела изложе у прелијепом простору овог хотела.

Гордана Авдић је најзаслужнија што се ове сликарске колоније традиционално одржавају у Херцег Новом:

Гордана Авдић

– Ову колонију организујемо захваљујући помоћи Министарства Србије, Управе за културу из Новог Сада. Посебно се захваљујемо власнику хотела што је прихватио да и ове године организујемо колонију у овом објекту.
Колонија је изузетно успјешна, дјела су прелијепа. Очекујемо да ће бити још и успјешнија у октобру,када се видимо поново, казала је Авдић.

Једна од изложених слика

Подсјећамо, Гордана Авдић годинама је присутна у ликовном животу Херцег Новог, као учесница и организаторка колоније „Херцег Нови – Нови Сад“ , али и селекторка ликовне колоније „Два мора“.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here