Завршетак радова у улици Бокешких морнара до краја маја

Наставак реконструкције атмосферске канализације у улици Бокешких морнара на савини радиће фирма Роле инжењеринг из Херцег Новог. Уговор о извођењу радова вриједан је 33,85 хиљада еура.

Како је за РТХН појаснио директор Агенције за изградњу и развој, Александар Ковачевић, посао је започет прошле године, али је претходни извођач одуговлачио, па је уговор споразумно раскинут.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Радови су ишли неком својом динамиком, а онда се чекало дуго, преко шест мјесеци да извођач настави. Нисмо могли доћи до неког договора, па је уговор споразумно раскинут. Наравно, посао се мора завршити, па смо прије 15-ак дана распиали тендер за наставак тих радова, да би и ту улицу, која је практично жила куцавица Савине, асфалтирали, али након завршетка атмосферске канализације, која је тамо преко потребна – наводи он.

Ковачевић очекује да извођач ускоро почне радове, који не би требало да трају дуже од мјесец, односно до почетка маја посао би требало да буде приведен крају.

Радови укључују завршетак реконструкције одвода за атмосферске падавине и асфалитирање комплет улице, која се састоји из централне и два крака.

– Горња улица је завршена, у централном дијелу Бокешких морнара мора се урадити удовд за атмосферске падавине, као и у улици паралелној са Шеталиштем, изнад “Сплендида”. Биће завршен и један дио електро инсталација и наравно, комплет улица мора бити асфалтирана – казао је Ковачевић.

Обавеза асфалтирања централне улице је из прошлогодишњег пројекта, али пошто посао није урађен, довршиће га садашњи извођач.

Гарантни рок за изведене радове је двије и по године од дана примопредаје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here