Завршен Међународни кошаркашки камп – шанса младима да напредују и остваре снове

Фото: КК Галеб/ Камп 2022

Кошаркашки клуб „Галеб“ био је домаћин и суорганизатор Међународног кошаркашког кампа заједно са Кошаркашком академијом „The skill factory” из Атланте са тренером Ефтимом Богоевим, који ради и са НБА играчима. Ријеч је о јединственом кампу у Црној Гори за младе играче којима се пружа шанса да раде са одличним тренерима, унаприједе игру и буду усмјерени у озбиљније кошаркашке воде, као и да заиграју на неком од колеџа у САД.

Током десет дана, на тренинзима на Карачи и у Спортском центру у Игалу, са полазницима је радио тренерски тим уско специјализованих стручњака за више сегмената кошаркашке игре.

Промоција кошарке и пружање шансе играчима са наших простора да наставе академску и спортску каријеру у САД, основни су циљеви кампа који се други пут одржава у Херцег Новом, казао је тренер Ефтим Богоев.

Фото: КК Галеб/ Камп 2022

– Камп радимо у сарадњи са КК „Галеб“ у циљу промовисања кошарке и отварања “кошаркашког прозора” према Америци. Радило се на високом нивоу. На кампу смо имали шест играча из САД, било је полазника из Канаде, Израела, Македоније, што показује да је овај камп био интернационални. Ту су и заинтерсовани играчи из Црне Горе, а наравно највише их је било из Херцег Новог. Позвали смо и пар менаџера да погледају те дјечаке. Истина, дешавања у свијету и још увијек компликоване епидемиолошке процедуре приликом путовања, условиле су да одређени менаџери и играчи одустану од доласка овог августа у Херцег Нови, али настављамо сарадњу. Општи утисак је да је ово дружење и рад успјело и да радимо ствари које вриједе. Полазници су били радни као и прошле године и моје искуство са кампа као и запажања мојих сарадника су више него добра, ријечи су тренера Богоева.

Фото: КК Галеб/ Камп 2022

Предстоји чвршћа сарадња и надоградња онога што је започето прошле године јер тренери “Галеба” путују у Атланту на позив ТСФ-а.

– Импресиониран сам радом људи из КК Галеб. Ђорђе Иванов, Срђан Мићуновић и Драгиша Ћомо Перовић воле кошарку и сваки атом себе улажу у овај спорт. Позвали смо тренере из “Галеба” да ускоро посјете Атланту  и  да успоставимо још чвршће везе да би се неки од њихових играча нашао у нашој средини. Желим да помогнем играчима да се афимишу  и вјерујем да ће се за неке од њих тек чути, каже за наш портал Богоев, тренер који има искуства у раду са Богдановићем, Авдијом и другим афирмисаним играчима.

Нагласио је да постоји жеља да помогну КК “Галеб” у формирању сениорске екипе за наступ у Б црногорској лиги.

Фото: КК Галеб/ Камп 2022/ утакмица са КК Монтенегро (Никшић)

Свакако, помоћи ћемо. Има играча из наше академије који би жељели да играју у Херцег Нови. Ми смо ту да овим људима који су у организацији  клуба дамо подршку, да би подигли све то на висок ниво, да помогнемо да буду што јачи и резултатски још успјешни, закјучио је Богоев који је иначе родом из Струмице.

Херцег Новим и радом на кампу био је одушевљен Американац Роналд Елди.

– У овом граду сам дуже од мјесец дана. Сјајно сам примљен. Презадовољан сам тренизима са играчима Галеба. Тренери Ћомо Перовић, Иванов, Мићуновић су прави кошаркашки фанатици. Волио бих да дођем овдје, да будем дио “Галеба” и помогнем афирмацију тог клуба, рекао нам је кратко Роналд Елди.

Камп је фантастично интернационално искуство за играче и тренере “Галеба”, казао је тренер Срђан Мићуновић.

Фото: КК Галеб/ Камп 2022

– Камп је више него успио. Радило се два пута дневно, а са неким играчима и индивидуално. Ријеч је о кампу гдје су играчи дошли са разних страна свијета. Размјењена су искуства и научене бројне ствари. Имали смо и неколико утакмица. Ово је за све, а посебно са нас из “Галеба” фантастично  интернационално искуство. Очекујем да ће овај камп да заживи и да пружи младим играчима да се усавршавају и уче од тренера који  ради са преко 50 НБА играча. Мислим да овдје, у Херцег Новом, нико није имао прилику да учи и ради са таквим  тренерима, рекао је тренер “Галеба” Срђан Мићуновић  нагласивши да постоји озбиља идеја да “Галеб” формира сениорску екипу.

– Ми ту идеју не радимо реда ради већ ако се одлучимо да је реализујемо, желимо да будемо добра екипа и да напредујемо.  Наш главни циљ је напредак дјеце и играча са којима радимо, али и нас који се бавимо овим послом.  Ако фомирамо пројекат на том принципу, онда има смисла сениорско такмичење, закључио је Мићуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here