Започета санација потисног цјевовода у Ђеновићима

Хаварија на потисном цјевоводу на приобалном путу у Ђеновићима није изненадила запослене у херцегновском Водоводу, с обзиром да се због лоше изведених радова приликом изградње колектора догађа већ шести пут, прича технички директор овог предузећа Горан Симовић.

Он очекује да санација, комплексна због саме позиције квара, буда приведена крају најкасније до сутра. Остаће након тога уређење терена и асфалтирање.

Горан Симовић, технички директор Водовода

Како је информисао, цијели колектор од Јошица до Мељина није прошао технички пријем, па га радници Водовода последњих година са муком одржавају у функционалном стању.

– Оперативно смо од данас на терену, јер нам у прилог нису ишли временки услови, а и сама специфичност извођења овакве врсте радова, који изискују специјалне материјале, припремне радње и дио екстерне опреме, која се мора ангажовати код санације овог квара, јер се квар налази испод нивоа мора – објашњава он.

Турски извођач Ћелтикћоглу је толико лоше извео радове да је Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у фебруару донијело акциони план за санацију комплетног колектора.

– То су километри цијевовода. То изискује одређена финансијска средства. Пројекција се креће на пар милиона. Да ли ће, ко и када кренути у санацију свега тога је на дугом штапу. Акциони план је нека полазна тачка, послије тока слиједи идејни, па главни пројекат санације самог колектора. Има заинтересованих страна. У најави је долазак једне њемачке консултантске фирме – прича Симовић.

Због санације квара на локалном приобалном путу у насељу Ђеновић, на потезу од скретања према насељу „Sun village” до мула „Војводић”, саобраћај ће бити забрањен до сутра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here