Започета санација отвореног базена у Бијелој

На иницијативу Мјесне заједнице и пливачко ватерполо клуба Младост започета је реконструкција отвореног базена у Бијелој. На тендеру вриједности 37 хиљада еура који је расписала локална самоуправа изабрана је компанија БК Вајс, док ће подводне радове изводити Аква Бока.

Отворени базен пливачко ватерполо клуба Младост из Бијеле већ више деценија чека озбиљнију реконструкцију, а како истиче предсједник Мјесне заједнице Бијела претходних година оштећења су пријетила да угрозе безбједност дјеце и туриста.

-Базен је у овом стању већ 30,40 година, а последњих пар је оронуо због чега смо одлучили да санирамо један дио, испред трибина који је најугроженији. Санација је битна и због безбједности наше дјеце која тренирају и туирста који се у љетњем периоду купају у базену. Последњих година смо организовали и Државно првенство и Куп Црне Горе, те смо се због свега наведеног одлучили за санацију. Радови су почели и теку планираном динамиком, казао је Самарџић.

Појаснио је да ће бити израђена нова темељна стопа и потпорни зид.

-Накнадно ћемо срушити стару плочу, тампонирамо, долази нова бетонска плоча која ће осигурати цијели терен. Планирамо да завршимо до 1. јула, почетка шпица, односно прије турнира, спаринга и тренинга са дјецом из региона, које планирамо у љетњем периоду, закључио је Самарџић.

У Мјесној заједници и клубу Младост планирају да у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој града током наредне зиме припреме пројекат реконструкције трибина, како би до идућег љета базен у Бијелој био комплетно обновљен.

2 COMMENTS

  1. Базен је у овом стању већ 30,40 година, а последњих пар је оронуо ……….

  2. Bijela je kroz istoriju od SFRJ pa SRJ zatim SRB I CG I na kraju CRNOJ GORI podarila minimum 10 igrača svjecke klase koji su na tom istom bazenu naučili osnovne tehnike vaterpoloa.Moje mišljenje je barem da im se oduzimo na neki simboličan način kad već nismo sposobni za nesto ozbiljnije.Na primjer da umjesto bezviznih reklama koje su postavljene na zaštitnu ogradu iza golova barem postavimo njihove postere da dejeca znaju ko su i sta su sve postigli kroz reprezetativnu karijeru i imaju uzore ili idole kako god

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here