Започета реализација пројекта изградње канализације за насеље Трафостаница – Бока

Изградња канализације за насеље Трафостаница – Бока на Подима, по пројекту Агенције за изградњу и развој града, у дужини од око 800 метара и процијењене вриједности 145.000 еура је започета.

Како информише предсједник МЗ Поди Јовица Мисинезовић, за овај, дуго очекивани пројекат изградње канализационе мреже тендер је расписала Општина Херецег Нови.

Јовица Мисинезовић, предсједник МЗ Поди

– Већ пет или шест година се само причало о овом изузетно важном пројекту за насеље Трафостаница – Бока. Путна и нфраструктура је лоша, али ништа нисмо могли радити док се ово не заврши. Сви су са великим очекивањем и одушевљењем дочекали да се коначно крене у израду канализационог колектора за ова два насеља – наводи он.

Катастарски нису препознате бројне инсталације са којима се сусрећу у току прокопавања терена, а према најавама прва етапа радова трајаће до краја децембра.

– Имамо два крака, један иде од куће Вучуровића и даље за насеље Бока и у наставку улице Младости. Укупан пројекат је дужине око 800 метара. На другој дионици, највјероватније нас чека и изградња водовода, а са предузећем Водовод и канализација смо већ у преговорима. Ти радови би требало да теку бољом динамиком него ови – информише Мисинезовић.

Реконструкцијом водоводне мреже у дијелу Пода било би обезбјеђено боље снабдијевање са резервоара Бајер према Поплочју.

– Ријешили би велики проблем губитака на мрежи. Тамо свако пар дана пуца цијев, јер су све већ старе. Што се тиче инфраструктуре за колектор, био би ријешен велики пробем. Буквално су се септичке јаме изливале по путу – казао је Мисинезовић.

Радови су повјерени херцегновској фирми Мантис, а надзор обављају из Агенције за изградњу и развој града и херцегновског Водовода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here