ЗАЈЕДНИЧKИ НАСТУП ЦРНЕ ГОРЕ И ТОСKАНЕ У ПРОМОЦИЈИ ТУРИЗМА


Црна Гора и Тоскана заједнички ће наступати на туристичким промоцијама на страним тржиштима, договорено је на састанку представника Уније послодаваца и те италијанске регије.


Приликом тродневне посјете институционално-привредне делегације Црне Горе Тоскани договорена је стратешка сарадња у области туризма, која ће се огледати кроз заједнички наступ у туристичкој промоцији на страним тржиштима, као и креацију заједничког винског бренда, саопштено је из Уније послодаваца.


У просторијама регионалног Савјета Тоскане у Фиренци организован је свечани пријем, којем су присуствовали предсједник Уније послодаваца Предраг Митровић, амбасадорка Црне Горе у Италији Милена Шофранац Љубојевић, државна секретарка за туризам у Министарству економског развоја Ивана Ђуровић, почасни конзул Црне Горе у Тоскани Алесандро Ђананти и представници црногорске привреде.


Представници Удружења производних и услужних компанија Тоскане и Удружења туризма, трговине и транспорта Стефано Габриели и Даниеле Барбети представили су потенцијале те италијанске регије, својих компанија чланица, као и пословних веза које је могуће остварити између Црне Горе и Тоскане. Црногорским привредницима су омогућене посјете реномираним компанијама те регије, као и састанци са италијанским партнерима, како би се договорили конкретни модели будуће стратешке сарадње. Са директором Агенције за промоцију Тоскане, Франћеском Тапинасијем, представници туристичке привреде и авио-индустрије су разговарали на тему успостављања директне авио-линије између Црне Горе и Тоскане, објављено је на сајту УП ЦГ.


Црногорску делегацију чинили су представници Министарства економског развоја и компанија из сектора авио-саобраћаја, агробизниса, информационих и комуникационих технологија, архитектуре и грађевинарства, туристичке и хотелске индустрије, међу којима и представник Института „Др Симо Милошевић“ Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here