Задовољавајућа динамика изградње аутобуске станице у Игалу

Изградања аутобуске станице у Игалу, као и приступне саобраћајнице тече планираном динамиком, а у току су радови на конструкцији будућег објекта, који би требало да буде завршен до краја љета.

Како информише прoјектни менаџер, инжењер Ђорђе Жагрић, током досадашње реализације пројекта нису наилазили на озбиљније проблеме или изазове.

Ђорђе Жаргић, пројектни менаџер

– Грађани ће ускоро моћи да виде тијело будуће аутобуске станице. Након тога планирамо да завршимо унутрашње и завршне радове, што би требало да траје неких шест до осам мјесеци. Генерално, у добрим роковима смо и планирамо да наш дио посла завршимо у марту наредне године – наводи он.

Улаз на аутобуску станицу биће у склопу приступне саобраћајнице, а комплекс укључује и зграду за коју локална управа још увијек нема намјену.

– Општина тек треба да распише конкурс, којим ће ријешити намјену тог објекта. Само ћемо урадити фасаду и улаз, па ће се намјена касније одредити. Ови стубови ће представљати надстрешницу будуће аутобуске станице и са задње стране ће бити улаз за аутобусе и перонски дио – информисао је Жагрић.

Једини изазов, како је казао, је ускладити изградњу приступне саобраћајнице са осталим објектима, али посао свакако протиче планираном динамиком.

Како је раније најављено, аутобуска станица биће отворена на прољеће 2025. године. Реализација овог, 4,7 милиона вриједног капиталног пројекта повјерена је компанији Ентекст из Подгорице.

2 COMMENTS

  1. Da je sreće pa da se otvori autobuska linija od Igala do aerodroma Tivat i Dubrovnik… Ali, taxi-mafija je previše moćna da bi se to makar i pokušalo. Vjerujem da bi bilo zapaljenih autobusa i prebijenih vozača…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here