Забавним и спортским манифестацијама отворена туристичка сезона у Бијелој

Kултурно-забавним и спортским манифестацијама отворена је и званично туристичка сезона на овом дијелу ривијере.

Љетна туристичка сезона у Бијелој  отворена је на платоу Дома културе. Фешти је претходило отварање Меморијалног ватерполо турнира Ненад Нено Желалић.

Госте и суграђане забављали су Институција бенд и ди џеј Цвија, а традиционално је служена риба и мушље.  

Предсједник Мјесне заједнице Бијела Никола Самарџић је казао да је званичним отварањем туристичке сезоне најављена  добра посјета гостију.  

– И ове, као и претходних година, организовали смо отварање туристичке сезоне у Бијелој. Планирали смо да, у почетку јула, да организујемо једно вече за памћење за госте и мјештане пред сами шпиц сезоне. У парку, испред Дома културе, наступа ди џеј Цвија, група Институција Бенд, а наше Удружење жена Ружа вјетрова Бијела спремили су сарделу и мушље на бузару. Имамо све што је потребно за добро дружење за госте и мјештане, све је спремно. Дружење је настављено до дубоко у ноћ.

Као и претходне године, отварање туристичке сезоне се поклопило са одржавањем традиционалног ватерполо турнира ветерана у Бијелој. Дошао је велики број учесника и навијача да испрате такмичење.

 Било је шест утакмица и све се  наставља. За викенд ће бити веома богат програм и дружење. Као што видите већ је ту велики број гостију. Спонзори за ватерполо турнир ветерана су Општина Херцег Нови, Секретеријат за самоуправу Општине и компанија Царине и сама МЗ Бијела. Дружење је организовала је МЗ Бијела у сарадњи са Туристичком организацијом Херцег Нови, објаснио је Самарџић.

МЗ Бијела спремно очекује почетак шпица туристичке сезоне.

-Спремили смо неколико већих фешти које ћемо радити у току сезоне, у јулу и августу, на платоу испред Дома културе и на обали. Што се тиче туриста, у посљедњих десетак дана напунила се Бијела. Хотели су пуни већ од фебруара и марта, казао је Самарџић, уз констатацију да су добро попуњени и апартмани у приватном смјештају и да од понедељка очекује да се попуни и остатак капацитета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here