За осам дана осам пријава вршњачког насиља

Фото: Министарство просвјете - министар Миомир Војиновић

Од 4. маја, када је отворена бесплатна телефонска линија за пријаву вршњачког насиља, на број 080 777 777 упућено је осам позива и остављена једна говорна порука.

То је на консултативном саслушању на тему „Ризик, узроци и посљедице вршњачког насиља у Црној Гори“ пред Одбором за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе, рекао министар просвјете Миомир Војиновић.  

Како је казао, шест пријава се односи на вршњачко насиље, од чега су четири физичко-вербално, једно искључиво физичко и једна пријава односи се на комбиновано физичко-вербално-сајбер насиље.

Говорећи о томе шта је Министарство просвјете предузело у погледу сузбијања и превенције вршњачког насиља, Војиновић је казао и да је од 8. маја могуће полагати за лиценцу „асистент у превенцији вандализма“.

-Вјерујемо да ће се у скорије вријеме појавити стручна лица која ће радити искључиво у школама, казао је министар Војиновић.

Формирана је и комисија која ради на измјенама правилника о нормативима, на основу броја ученика у основним школама, размотриће се гдје треба повећати број психолога, односно педагога, а у школама гдје они не постоје на који се они начин могу ангажовати, односно укључити у те активности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here