За Октобарску награду стигло осам предлога и двије кандидатуре за Повељу Херцег Новог

Општина Херцег Нови

Чланови жирија за додјелу Октобарске награде и Повеље града , данас су одржали први састанак у циљу утврђивања листе кандидата за додјелу престижне награде у сусрет 28. Октобру, Дану Општине Херцег Нови.

Предсједница жирија Госпава Косовић, за РТХН је казала да су  пристигли предлози за осам кандидата за додјелу Октобарске награде и два за Повељу града Херцег Новог.

Госпава Косовић

– Састанак жирија је био конструктиван. Констатовано је да је  пристигло  осам кандидата за додјелу Октобарске награде: Градска музика и Миодраг Бајковић предложили су Миливоја  Милија Ђипала, Фондација Ива Бијелић, НВО Волонтерски центар Херцег Нови, Клуб добровољних давалаца крви и Група грађана, постхумно су предложили сликара Илију Мартиновића,  ЈУ Градска библиотека и читаоница предложили су пјесникињу, књижевницу и сликарку Босиљку Пушић. НВО Новска креденца  кандидовала је младу новинарку  Викторију Самарџић. НВО “Бокешка гулозеца”, НВО Бонаца и КУД Илија Кишић предложили су Наталију Преочанин Самарџић. Мјесна музика Ђеновић за Октобарску награду предложила  је Херцегновски стрип фестивал. Предлог Мјесне заједнице Камено – Жлијеби је Ђорђе Радуловић. Кандидат  испред Медицинског факултета Подгорица-Примјењена физиотерапија Игало је проф. др Вукашин Михајловић.

За Повељу Општине Херцег Нови, стигле су двије кандидатуре, а  предложени су  испред Спортског центра Игало Новак Ђоковић и групе EXODUS  Викторија Самарџић.

Жири ће на наредним састанцима одлучити ко ће између пристиглих кандидата, добити престижне награде, навела је Косовић.

Подсјећамо, Октобарску награду Скупштина Општине Херцег Нови традиционално додјељује у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највиша достигнућа у области привреде, друштвених и других дјелатности. Скупштина  Општине проглашава и почасне грађане Општине Херцег Нови и њима се додјељује Повеља Херцег Новог.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here