За најмлађе атлетичаре из Херцег Новог шест медаља

Фото: цицибани и цицибанке из Херцег Новог

Школицу спорта Jump из Херцег Новог представљало је пет младих атлетичара на IV Међународном атлетском митингу за цицибане и цицибанке који је одржан у Бару. Они су, под руководством тренера Милутина Говедарице, освојили шест медаља: двије златне, сребрну и три бронзане.

Двије златне медаље освојио је деветогодишњи Виктор Јанчић, који је за годину три пута проглашен за најбољег атлетичара за 2013. годиште и државни је рекордер на 150м у дисциплини трчање. У Бару је био најбољи у скоку у даљ из зоне 3,65 и у трци на 50м за коју му је било потребно 8,04.

Треће мјесто у скоку у даљ из зоне, такође за 2013. годиште, освојио је Тони Мовили – 3,29.

Миња Марковић, 2012. годиште, била је пета у дисциплинама 50м (8,15) и 200м (34,59), као и у скоку у даљ из зоне (3,40).

Одличан је био и Филип Козлов, 2012. годиште, који је освојио сребро у трци на 200м (33,37) и бронзу на 50м (8,45).

Бронзом се окитио и Матија Ћосовић, 2011. годиште, за одличан скок у даљ из зоне – 3,24.

Цицибани и цицибанке из Херцег Новог су такође чланови Атлетског клуба „Сања“ из Бара, а на митингу у Бару учествовали су и млади атлетичари из Црвене звезде, Ловћена, Леотара, Лима, Диониса, Будућности и Спринта.

1 COMMENT

  1. Svaka čast djeci a i treneru. Postići takve rezultate a nemati nikakve uslove za treniranje je ogroman uspjeh. U Herceg Novom nema atletske staze, djeca treniraju po parkovima, šetalištu, šumi …nadamo se da će nadležni imati sluha i omogućiti djeci koja sa svakog takmičenja dođu sa medaljama i peharima adekvatnu atletsku stazu. Svi želimo da se djeca bave sportom i vode zdrav život a nemaju uslova za to. Herceg Novi bar ima prostora za atletsku stazu, za malo pješčanog djela za skok u dalj, za poligon….učinite nešto da ova kraljica sporta zasija i u našem gradu, da se osnuje atletski klub a ne da djecu upisujemo u klubove iz drugih gradova jer nemaju drugog izbora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here