За Милоша Богдановића прво мјесто у рецитовању на међународном такмичењу

Ученик деветог разреда ОШ „Илија Кишић“, Милош Богдановић освојио је прво мјесто на Међународмом поетском конкурсу „Чика Јова Змај српској и руској дјеци“ који је одржан у организацији Академије Србија из Санкт Петербурга и Друштва руско-српског пријатељства.

Милош је био најбољи у начину рецитовања међу учесницима узраста од 15 до 18 година, а представио се стиховима пјесме „Разговор са срцем“. Његова менторка је Рајана Врбњак, професорица ЦСБХ језика и књижевности.

У поетском конкурсу ове године се такмичило 350 малишана из више од 40 градова Русије, Украјине, Бјелорусије, Србије, Републике Српске, Аустрије, Њемачке, Египта, Луксембурга, Аустралије, а том низу придружили су се и учесници из црногорских градова – Будве и Херцег Новог. О најбољим радовима одлучивао је шесточлани жири: Елена Трепетова, Милена Предић, Алиса Демина, Зоран Костић, Милун Ђачић, Иван Прима.

Уз најновији успјех, Милош Богдановић је носилац бројних признања и награда са државних и међународних литерарних конкурса, рецитаторских такмичења. Ове године је опет побједник школског такмичења у рецитовању, за своју узрасну категорију, након којег га очекује општинско такмичење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here