ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ СЕ ДО ДАНАС ПРИЈАВИЛО ВИШЕ ОД 15000 ГРАЂАНА

Попуњавањем једноставног упитника на сајту www.covidodgovor.me грађани могу показати интересовање да приме вакцину против КОВИД-19, а испуњени формулари допринијеће бољем организовању процеса имунизације.

Упитник је до данас попунило више од 15 хиљада грађана.

У Црну Гору је до сада стигло седам хиљада доза вакцине Спутњик В и у току је вакцинација приоритетних група, које су дефинисане Националном стратегијом за увођење, дистрибуцију и примјену КОВИД-19 вакцина. Већ је вакцинисано 1288 особа.

Тренутно је у току вакцинација штићеника домова за старе и институција за смјештај лица са тежим поремећајима развоја и особља које се брине о штићеницима. Такође, вакцинишу се здравствени радници и остало особље који раде са САРС-КоВ-2 инфицираним лицима и њиховим контактима, као и лица старија од 80 година.

Динамика вакцинације становништва зависи од набавке и испоруке вакцина. Након што се заврши процес имунизације приоритетних група, почеће вакцинација опште популације.

Вакцина је бесплатна за све резиденте Црне Горе без обзира на статус држављанства.

Имунизација ће се спровести у територијално надлежном дому здравља, а заказивање термина за вакцинацију биће омогућено у односу на групу приоротета у којој се особа налази коришћењем Кол центра који ће бити намијењен само за заказивање вакцинације.

Самим тим, неоходно је да грађани прате локална средства информисања како би знали када је вријеме за вакцинацију особа у одређеној старосној доби или клиничком приоритету.

Овај упитник можете да попуните и за чланове свог домаћинства. Потребно је само да наведете исправно њихове податке и оставите контакт. Уколико неки члан домаћинства нема мобилни телефон или имејл, можете навести свој.

Све информације о КОВИД-19, процесу имунизације и актуелним мјерама грађани могу пронаћи на званичном сајту Владе Црне Горе и Савјета за борбу против коронавируса www.covidodgovor.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here