ЗА ХЕРЦЕГНОВСКУ ЛИКОВНУ СЦЕНУ ПРИЈАВЉЕНО ПРЕКО 60 РАДОВА

Конкурс за учешће на 23. Херцегновској ликовној сцени je завршен, а како је РТХН саопштено из градске галерије пријављено је преко 60 радова.

Према ријечима директорице градске галерије Јосип Бепо Бенковић Славице Божовић 46 аутора пријавило је  учешће на овогодишњој традиционалној ликовној манифестацији. Ријеч о афирмисаним умјетницима, али и аутодидактима.

-Оно што карактерише овогодишњу ликовну сцену је учешће нових умјетника који процентуално чине око 30 одсто укупног броја.  Имамо и умјетника који су ранијих година излагали , казала је Божовић.

Међу излагачима су и они који су својим боравком и радом везани за Херцег Нови, а који ће први пут бити дио херцегновске ликовне сцене.

– Имамо учеснике из Швајцарске, Канаде, из других земаља, који  до сада нису имали прилике да излажу.  Ово се показало као јединствена да заузму мјесто у сазвежђу ликовног ствраластва Херцег Новог. Оно што људи обично питају кад се распише конкурс је који су услови излагања, а ми обично њима кажемо љубав према Херцег Новом, казала је Божовић.

Херцегновска ликовна сцене биће отворена у првој половини децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here