За финансирање Болнице Мељине из буџетских резерви чека се мишљење АЗЗК

Болница Мељине

Стечајни управник болнице Мељине и ресорно министарство до 30. априла морају доставити додатну документацију Агенцији за заштиту конкуренције како би она омогућила држави да опредијели додатна средства за стабилно функционисање болнице Мељине, закључак је састанка који је одржан данас у Министарству здравља у Подгорици.
Састанку у Подгорици присуствовали су министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, предсједник Општине Стеван Катић, представници Министарства финансија и социјалног старања, Агенције за заштиту конкуренције (АЗЗК), Заштитник државне имовине и стечајни управник болнице Мељине Жарко Остојић. Према ријечима Катића, један од главних закључака је да се Агенцији за заштиту конкуренције, која је у претходном периоду изразила један резервисан став по питању начина финансирања Болнице од стране државе, односно из угла државне помоћи, достави додатна документација.

-Договор је да стечајни управник болнице и министарство здравља доставе Агенцији додатну документацију како би она могла да да позитивно мишљење и на тај начин да се превазиђе проблем финансирања болнице. Поред средстава које болница за пружене услуге добија од Фонда здравства, недостаје још око 110.000 на мјесечном нивоу и управо се сада ради о томе да се нађе могућност да држава додатно помогне, док се не ријеши стечајни поступак и раскид уговора о приватизацији болнице. Оптимиста сам да ће се ово питање ријешити до 30. априла јер смо поставили тај рок, казао је Катић.
Подсјећамо, на недавно одржаној сједници СО Херцег Нови одборницима је достављен допис министарске Боровинић Бојовић у коме је наведено да средства за измиривање доспјелих обавеза болнице Мељине, Министарство финансија може уплатити из буџетских резерви, уз претходно добијено позитивно мишљење Агенције за заштиту конкуренције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here