За адаптацију трансфузиолошке службе у Мељинама 200 хиљада еура

Министарство здравља завршило је допуну систематизације за болницу Мељине, којом су осим руководећег кадра предвиђена и радна мјеста за офталмолога и оториноларинголога. Министарство у наредних годину планира и адаптацију трансфузиолошке службе и обнављање опреме за шта ће са Заводом за трансфузију издвојити око 200 хиљада еура.

Како би се створили оптимални услови за организацију рада у болници Мељине, Министарство здравља је допунило постојећу систематизацију новим радним мјестима, казала је РТХН начелница Дирекције за регулисане професије у министарству здравља Љиљана Вујисић.

-Новина код систематизације је омогућавање стварања нормативног оквира за обављање офталмолошке дјелатности и оториноларинголошких услуга. Дакле, ради се о свим специјалистима и здравственим радницима који су на предлог болнице Мељине захтијевање, како би им се омогућило организацију рада на функционалан и ефикасан начин, казала је Вујисић.

С обзиром да Болница сада фунцкионише као организациона јединица Клиничко болничког центра Котор, конкурсе за нова радна мјеста расписиваће руководство ове установе.

-У овом дијелу допуне у болници Мељине предвиђен је дио админицтрације у смислу да су добили помоћника директора и главну сестру болнице, тај оганизациони, административни дио је такође појачан. Оно што је правно је да директор КБЦ Котор има самосталност, што значи да ће сви конкурси ићи преко болнице Котор, рекла је Вујисић.

Министарство је препознало да у болници Мељине постоје услови за поновно стављање у функцију јединице Завода за трансфузију крви, на чему ће у нарендом периоду интензивно радити.

-Министарство је заједно са Заводом за трансфузију крви Црне Горе опредјелило око 200 хиљада за адаптацију простора и за обнављање опреме. Надамо се да ће становници Херцег Новог у наредних годину добити адекватан простор који ће задовољити све стандарде како би се ова важна услуга пружала у Херцг Новом, истакла је Вујисић.

Подсјећамо, грађани Херцег Новог су недавно почели са прикупљањем потписа за петицију за поновно отварање јединице Завода за трансфузију крви у болници Мељине, коју је иницирао Клуб добровољних давалаца крви Херцег Нови. Клуб већ дуже вријеме указује на потребу поновног отварања јединице Завода за трансфузију крви у оквиру болнице Мељине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here