Вукшић: Бићу глас Бокеља у Влади Црне Горе, о Боки ће се одлучивати у Боки

Парламентарни избори 2023.

Носилац листе „Народнa коалиције  – Сложно и тачка“ Дејан Вукшић обилазећи општине Котор и Тиват, казао је да је Бока, као и сјевер Црне Горе, нажалост, инфраструктурно девастирана.

-Сатима се путује кроз Боку. То најбоље говори о односу државе према Бокељима. Залагаћемо се за већу децентрализацију власти и правилно распоређивање средстава на територији цијеле Црне Горе, па и Боке. Бока ће кроз Народну коалицију, и мене лично, добити аутентичног представника који ће се снажно борити за њен економски развој, али и за све њене историјске, култутне и духовне посебности. Бићу глас Бокеља у Влади Црне Горе, а о Боки ће се одлучивати у Боки, казао је Вукшић.

Кандидаткиња за посланицу „Народне коалиције  – Сложно и тачка“ и предсједница Скупштине Општине Котор Маја Мршуља казала је:

-Годинама је бивша власт узимала и отимала од Боке и Котора, систематски су уништили велика предузећа попут Југоцеаније, Југопетрола, Љекобиља, Хенкел ривијере и бројних других. Котор као један од најстаријих градова у Црној Гору, у којем се налази више од 60 одсто културно-историјског наслеђа Црне Горе, нема статус града. Народна коалиција ће се залагати да се Котору врати статус града, што му по свему припада. рекла је Мршуља.

У склопу посјете представници Народне коалиције посјетили су Михољску превлаку, одакле је Вукшић поручио:

-Најтеже је увијек говорити у свом мјесту, свом граду, у својој Боки. Не налазимо се случајно данас овдје на Михољској превлаци. Управо са овога мјеста су кренуле величанствене литије, од овог мјеста је кренула борба за слободу. Ово мјесто било је примјер читавој Црној Гори како се бране светиње и како се брани слобода, поручио је Вукшић.

Кандидат за посланика „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Марко Милачић казао је:

„Гдје ће друго бити Народна коалиција него овдје гдје се окупљао народ и бранио народ у нашим величанственим литијама. Одавде је све почело. Ово није само крстионица, ова крстионица је постала светионик нашег народа, светионик праведне Црне Горе, која држи до себе и која не да на себе. Одавде, са Михољске превлаке, желимо да поручимо свим грађанима Боке, а и читаве Црне Горе да у Народној коалицији имају чисту, искрену, поштену причу. Причу слоге која нам је данас важнија више него икада.

Због тога одавде, испред Михољске крстионице, нашег светионика, позивам све Бокеље, све грађане Боке, али и цијеле Црне Горе да буду уз Народну коалицију и да изађу 11. јуна на биралишта, сложно и тачка, поручио је Милачић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here