Вртић на Савини отвара врата 5. септембра

vrtic Savina

Предшколци и васпитачи започеће школску годину 5. септембра у новом вртићу на Савини. Нови намјештај недостаје, али и томе се ускоро надају јер су представници компаније „Eurozox“, која је одабарана за тај посао, прошле седмице обишли овај објекат. У ту сврху намјењено је 300 000 еура, а рок за завршетак радова је 72 дана.

Намјештај ће одговарати предшколском узрасту дјеце и њиховој безбједности, казала је директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић.

– За разлику од оног који сада имамо и који је из седамдесетих година, овај ће бити модеран, веселих боја, столови, столице, ормари и креветићи ће бити пластични, за разлику од садашњих који су дрвени. Биће то много љепши амбијент од оног у којем дјеца сада бораве.

Дјеца и васпитачи почеће школску годину 5. септембра у новом објекту, казала је директорица Живановић.

Фото: директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић

– Можда ће рећи да смо пожурили са отварањем вртића, али послије шест година колико Херцег Нови и родитељи то очекују, заиста је ово крајњи моменат да почнемо и мислим да ће то бити на радост свих, казала је директорица Живановић.

Капацитети новог вртића предвиђају боравак за 250 малишана – по три јасличне и вртићке групе.

– Попуњени су капацитети и новог, али и свих осталих васпитних јединица, а највећа гужва је у вртићу на Топлој. Ту смо заиста прешли све оптималне оквире, а у осталим васпитним јединицама покушавамо свима да изађемо у сусрет родитељима и поред конкурса. У овом тренутку, они више не могу да бирају гдје ће уписати дјецу, већ су распоређени тамо гдје има простора. Остаје празна задужбинска зграда Николе Укропине и постоји могућност да ће се у том простору почетком календарске године отворити јаслични дио за дјецу која са почетком јануара пуне годину дана.

Слиједи пауза у раду од 29. августа до 2. септембра и у објектима који су радили током љета за око стотињак дјеце, како би били сређени и спремни за почетак нове школске године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here