Врхунски резултат стреличара Дејана Стојановића на Свјетском купу у Француској

Бивши члан стреличарског клуба Савина из Херцег Новог Дејан Стојановић, на најновијој ранг-листи World Archery федерације заузима 47. позицију у дисциплини Голи лук (Barebow).

Напредак на ранг листи дошао је након изванредног 12. мјеста на турниру Свјетског купа, одржаног протеклог викенда у француском Ниму. Новљанин је у конкуренцији 50 такмичара из читавог свијета у овој дисциплини, међу којима је било и најпознатијих имена овог спорта, са 505 поена био на домак уласка у елиминације и борбе за медаље.

Дејан је већ трећу сезону члан Стреличарског клуба Ниш и такмичи се у шампионату Србије, у којем је најуспјешнији такмичар у својој дисциплини, са шест пута поправљаним државним рекордом у индивидуалној и исто толико пута у екипној конкуренцији.

Захваљујући добрим резултатима, прошле године је кренуо и на међународна такмичења, па је серијал Централноевропског купа завршио на другој позицији, док је на Европском првенству у Словенији, у фебруару прошле године, заузео 9. мјесто.

Након успјеха у Француској, Дејан се припрема за Европско првенство које ће бити одржано од 12. до 18. фебруара у Самсуну у Турској, на којем ће се за медаље борити најбољи европски стреличари.

Подсјећамо, Дејан је из СТК Савина у СТК Ниш прешао, јер се у Црној Гори већ трећу годину не одржавају такмичења у стрељаштву.

-Иако је из ове перспективе јасно да је то било неизбјежно, одлука о преласку из СТК Савина у други клуб ми је јако тешко пала. Нажалост, ни у једном спорту се не може напредовати без такмичења, тако да сам након прекида првенства Црне Горе у стреличарству 2019. године морао потражити други клуб у иностранству. Изабрао сам Ниш, гдје ме води један од највећих тренера са ових простора, Миљко Чоловић. Постигнути резултати су, надам се, само најава још већих успјеха на међународној сцени у наредном периоду, изјавио је Дејан Стојановић, уз најаву учешћа на Мимоза Купу у Херцег Новом, 19. марта.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here