ВПСЦГ: Несхватљиви коментари бивших ватерполиста

Поводом покретањa уврједљиве кампање на званичним друштвеним мрежама, поготово на Инстаграм профилу, Ватерполо и пливачки савез Црне Горе обратио се јавности саопштењем.

-ВПСЦГ профиле на друштвеним мрежама има у циљу информисања јавности о активностима, од најмлађих категорија до сениора, било да се ради о ватерполу или пливању, стварајући тако култ репрезентације. Странице ВПСЦГ нису власништво нити предсједника Савеза, селектора, ни играча, као ни појединаца који су запослени у њему. Искључиво су активиране из разлога популаризације овог спорта, љубави према “ајкулама” свих генерација, наведено је у саопштењу.

Истичу да су често били мета критика и поред тога, што су, како поручују, убjедљиво најтрофејнија репрезентација у Црној Гори, и што су са поносом носили грб на свим великим такмичењима, а са убједљиво најлошијим условима за рад и играчима из јако малог броја клубова. Прихватали су, како кажу, критике које су биле на мјесту, увијек саслушали и другу страну, били отворени за сва питања, „али када граница пређе ниво људскости, пристојности и поштовања, увијек смо стајали у заштиту наших људи и тако ће бити и у наредном периоду“.

-Када одређене странице на друштвеним мрежама и појединци пласирају лажне информације, само са циљем да направе хаос и штету јер им не одговара добар рад Савеза (само у овој години први пут у историји угостили предсjеднике ФИНА и ЛЕН, добили организацију турнира осам најјачих селекција Европе, домаћини Европског првенства за младе репрезентације, учесници Свјетског и Европског првенства за сениоре и за пливаче и два Свјетска првенства за младе), не марећи за посљедице, принуђени смо да најоштрије реагујемо и станемо на крај овој увредљивој кампањи, саопштавају из ВПСЦГ.

Даље наводе да никада нису блокирали коментаре који се односе на рад Савеза, па чак и који су тражили смјену селектора, играча или неког трећег, али када се на најбруталнији начин вређају те исте особе, принуђени су, истичу, да реагују и стану у њихову заштиту.

-Сви они који се сада позивају на то да се да шанса младим играчима, гдjе су били свих ових година? Сада је више младих играча у сениорској репрезентацији, него што је то био случај у свим претходним годинама заједно од стицања независности. Играчи попут Мршића, Матковића, Перковића, Мачића, Тешановића, Василија, Данила и Ђура Радовића, Банићевића и осталих, стасали су сада у праве играче, захваљујући великом раду у репрезентацији и велика су будућност црногорског ватерпола. И управо су овај Савез и овај селектор узели врућ кромпир у руке и направили смјену генерације, генерације која ће, сигурни смо, за двије године, бити у самом врху свјетског ватерпола, поручују из ВПСЦГ.

Наводе и да је ангажовање странаца у националним селекцијама, данас нормална ствар. Много веће земље од Црне Горе, попут Хрватске, Србије, Шпаније, Италије, Француске, Њемачке натурализовале су велики број странаца у ватерполу, а потребу за странцима имале су и друге наше националне селекције из осталих спортова и то у знатно већем броју.

-Ангажовањем играча какав је Константин Аверка, Црна Гора може само да добије. Неће Аверка заузети мјесто ни једном младом играчу, већ ће од њих направити још боље ватерполисте, подићи квалитет и конкуренцију и донијети, надамо се, добре резултате националном тиму. Стога су нам у потпуности несхватљиви коментари неких бивших ватерполиста, који су имали прилику да играју са натурализованим странцима у нашој селекцији, а тада не марећи о подмлађивању екипе. Још више смо изненађени коментарима појединих бивших ватерполиста, који одлично знају, да ми добро знамо зашто су завршили репрезентативну каријеру.

ВПСЦГ је увијек штитио интегритет наших и бивших и садашњих чланова посебно спортиста, као и њихове личне ставове да више не играју за репрезнтацију, а од кршења дисциплине у националном тиму и кодекса спортског понашања никада није правио афере и излазио у јавост. Тако ће и остати, стоји у саопштењу ВПСЦГ.

-Напомињемо, апсолутно смо спремни на дијалог и здраву критику која има за циљ унапређење рада Савеза, али нећемо трпети увреде и омаловажавање рада људи који иза себе имају доказане каријере, испуњене трофејима, а да не говоримо о посвећености тих истих људи црногорском ватерполу.

Задржавамо право да наша страна буде у складу са свим правилима коришћења друштвених мрежа, одређујући професионалан тон и стил комуникације, закључују у саопштењу из ВПСЦГ.

1 COMMENT

  1. Vaterpolisti Crne Gore su svi iz Boke…To svi znamo…U čemu je onda problem…Pored svih uspjeha sad treba uvoziti strane igrace a nasi talenti treba da brane tudje boje..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here