Возни парк предузећа Чистоћа богатији за камион и механизацију

Возни парк предузећа Чистоћа

Недавно је набављен мањи камион кипер и багер, чиме је комплетирана механизација која је неопходна за обављање дјелатности одвоза комуналног отпада, казала је за РТХН, ПР Чистоће Херцег Нови Радмила Перовић:

Радмила Перовић

– Надамо се да ће половни камион кипер ријешити одвоз смећа са шеталишта, посебно кабастог и зеленог отпада. Камион је мањих габарита и због тога мислимо да ће допринијети уређењу шеталишта, поготово што што љети у сезони, имамо проблем приласка свим контејнерским мјестима, пражњењу контејнера, односно, кабастог материјала, као и секундарних сировина, картона. Надамо се да ћемо ријешити тај проблем, очекује Перовић.

Камион кипер ће ријешити и проблем одвоза отпада из уских улица:

– Посебно је проблем уских улица у граду, јер постојећа механизација, односно, камиони које имамо су већих габарита, па често не могу прићи одређеним контејнерским мјестима. Отежан је пролаз и градским аутобусима и камионима Чистоће, поготово, у шпици и током саобраћајних гужви. Улице су једносмјерне, уске, а често се деси и да сами грађани, да би обавили неки посао у граду, оставе своје возило, а згодно им је поред контејнерских мјеста. Зато ће мањи камиони имати бољи приступ и радници ће моћи да лакше обављају своју дјелатност. Мањи камион није намијењен за одвоз отпада дуж магистрале јер не може у потпуности да одговори потребама, с обзиром на велики број контејнера, у насељима поред магистралног пута, оцјењује Перовић.

Сопственим средставима предузећа Чистоћа набављен је камион и багер:

– Ријеч је о багеру који ће користити комбиновано, у смислу да имамо неки кабасти отпад коме је тешко прићи и који је тежак, а чести су и случајеви када шут и грађевински материјал остављен поред контејнера. Радници ће убудуће моћи да багером несметано утоваре такав отпад у камионе, што сами због габарита и тежине, нису били у могућности да покупе. Тако ћемо овом набавком ријешити два проблема, указала је Перовић.

Предузеће Чистоћа је за набавку камиона издвојило 24 000 еура. Техничка подршка радницима Чистоће је неопходна како би постизали  одговарајућу динамику у обављању ове комуналне дјелатности. До краја године планирана је и набавка још једног мањег камиона намијењеног за одвоз смећа са шеталишта.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here