Мељине ће добити гаражу са три етаже и мониторинг центром Паркинг сервиса

Мељине

У пројекту гараже у Мељинама додата је и трећа етажа која је на предлог Паркинг сервиса, потврђена одлуком на посљедњој сједници Скупштине Општине Херцег Нови.

Идеја за градњу гараже покренута је прије двије године и није реализована због епидемиолошке ситуације која је успорила пројекат, објашњава за РТХН директор Паркинг сервиса Херцег Нови Миладин Бато Видаковић:

Миладин Бато Видаковић

– Сада смо завршили идејно рјешење, са параметрима и циљевима, које смо поставили кроз идејно рјешење. Дошло је до измјене параметара у дијелу садржаја који су планирани у објекту будуће гараже у Мељинама, због чега смо тражили измјену Одлуке  о општем јавном интересу и прошла је у локалном парламенту. Чекамо објаву у Службеном листу  да кренемо у главни пројекат. Чим добијемо главни пројекат, кренућемо у израду премјера и предрачуна свих радова и на нама је да видимо заједно са Општином какав ће бити начин финансирања тога објекта, наводи Видаковић.

Он очекује да ће то бити важан инфраструктурни објекат, који ће употпунити понуду и ријешити питање недостатка паркинг мјеста у Мељинама и граду:

– Планирамо да отворимо Мониторинг центар, гдје ћемо сва паркиралишта увезати на централни рачунар. Имамо договор да помогнемо Општини у контроли и имплементацији неких иновација, које планира везано за саобраћај. Предвиђено је да се саобраћајни знаци буду повезани кроз један систем. Настојимо да све употпунимо и да то буде цјелина, која ће дати нови бенефит граду и друштву Паркинг сервиса, али и осталим предузећима којима ћемо понудити да користе тај систем, објаснио је Видаковић, уз очекивања да ће се ускоро кренути у реализацију пројекта изградње гараже на три етаже са Мониторинг центром за корисне сервисе Паркинг сервиса, Општине Херцег Нови и предузећа.

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here